Szinte már megszoktuk, hogy hetente két ingyen játékkal kedveskedik az Epic Games, a következő héten viszont ismét „csak” egyet kapunk, de arra mindenkinek érdemes lesz ránéznie.

Az ember könnyen hozzászokik a jóhoz, főleg, ha az ingyen van, gémer szemmel pedig a legjobb ebben az Epic Games, ami az utóbbi időben hétről hétre egészen kiváló játékokkal szór meg minket. Ez természetesen ezen a héten sincsen másként, így augusztus 5-tel jelölt csütörtöki napon ismét két kiválóságra csaphatnak le a játékosok – igaz az egyiket az utolsó utáni pillanatban cserélték ki.

Sebaj, mert az Epic lendülete a következő héttel sem hagy sokkal alább, és ugyan legközelebb nem kettő, hanem ismét csak egy játékot ránthatunk be ingyen és bérmentve, az legalább nem csak remek, hanem kifejezetten hiánypótló alkotás is lesz.

A végtelenbe, és tovább – Han Solo útikalauz, űrstopposoknak!

 

Augusztus 12-től egészen egy teljes héten át augusztus 19-ig a Rebel Galaxy-t adhatjuk majd az Epic Games Store-os játéktárunkhoz. Sokan most vakarják a fejüket, hogy mi is ez az űrhajózósnak hangzó cucc, de mindenkit megnyugtatok, hogy a lehető legjobb emberek dolgoztak rajta, ami a végeredményen is alaposan meglátszik.

A Rebel Galaxy egy mondhatni komplex „űrszimulátor”, amiben felfedezhetjük az egész galaxist, és még annál többet, miközben körülbelül azt csinálunk amit akarunk. Csatázhatunk (sokat), kereskedhetünk, bányászhatunk, tetszés szerint fejleszthetjük a hajónkat – mindezt pedig az Elite-hez képest sokkal árkádosabb, értsd: sokkal fogyaszthatóbban tálalva. Mintha a Freelancert és valamelyik szimulátor űrszimulátort összekevernénk.

Ahogy fentebb említettem a játékot nem akárkik készítették. A Rebel Galaxy-t a Double Damage Games jegyzi, amit két játékfejlesztő veterán, Travis Baldree és Erich Schaefer vezet, sőt, az űrwesternt is kettesben hozták tető alá.

Ha a két név még mindig nem mond semmit, akkor segítek: Schaefer volt az egyik alapítója a Blizzard North-nak, akiknek a Diablo-sorozatot is köszönhetjük, majd miután otthagyta a gárdát megalapította a Flagship Studiost, ahol a Hellgate: Londont kalapálták össze meg vissza. Baldree sem lehet ismeretlen, hiszen egyike volt a Runic Games alapítóinak, akik pedig a Torchlight remekét szállították.

És bizony a Rebel Galaxy is egy egészen kiválóra sikeredett alkotás, amit minden űrhajózásért kicsit is érdeklődő, vagy csak a csillagok közé elvágyó játékosnak feltétlenül érdemes kipróbálnia. Nem csak azért, mert jól sikerült, hanem mert ez a fajta űrwestern igazán hiánypótló cucc.

A Rebel Galaxy tehát jövő héten, augusztus 12-től lesz ingynesen elérhető az Epic Games Store-ból.

https://leet.hu/?s=cyberpunk&post_type=product

×