Újabb 10 ikonikus játék gépigényét kerestük vissza.

Június közepén megírtuk, hogy mennyibe került egy átlagos és egy “killer” kategóriába sorolt gamer számítógép a 2010-es évek elején. Elkeserítő volt látni, hogy a több okból is bekövetkező VGA árak kilövése miatt gyakorlatilag manapság lehetetlen új, valóban ütős számítógépet összeállítani még 300-400 ezer forintból is, hiszen még a 2060 modellek is bőven 200k felett mozognak.

Az előző poszt óta eltelt másfél hónap, így ismét kiválasztottunk pár régebbi klasszikust és visszakerestük a megjelenéskor publikált gépigényüket. Mai szemmel visszatekintve meglehetősen nevetséges feltételekről beszélünk, ám akkoriban bizony izzadtak a játékok alatt a hardverkomponensek.

Nézzük is a klasszikusok gépigényeit!

Counter-Strike: Source

GTA: Vice City

Bioshock

Fallout 3

Mass Effect

Resident Evil 4

Portal

Medal of Honor: Pacific Assault

Need for Speed: Underground 2

FIFA 07, a klasszikus magyar kommentárral

A gépigényeket végigböngészve a legszembetűnőbb értékek a memória és HDD követelmények voltak. Annak idején az óriásinak számító, open-world játékok sem foglaltak több helyet 6-7 GB-nál. Manapság pedig örülünk, ha sikerül 90GB alatt tartani a Warzone / Cold War helyigényét.

forrás: http://gepigeny.hu

Úgy érzed valamelyik ikonikus klasszikus lemaradt a másidok körben is? Kommentben jöhetnek a kimaradt játékok gépigényei is!

https://leet.hu/termekek/pc/pc-komplett-gepek-konfiguraciok/

×