A semmiből jelentették be a hamarosan érkező R2-D2 tamagotchit, ami 100%-ban az 1990-es évek szellemiségében született.

Mondhatni a semmiből robbantott a Tamagotchi, amikor bejelentette a Star Wars együttműködés keretében életre hívott új „tojáskütyüt”, amivel egy kis virtuális R2-D2 fölött anyáskodhatunk-apáskodhatunk. Jól olvasod, hamarosan tényleg jön az R2-D2 tamagotchi, ami a modern világgal szembefordulva kifejezetten a 90-es évek jegyében fogantatott.

Ezt pedig a szó legszorosabb értelmében kell érteni, ugyanis a régi-új tamagotchi pontosan megegyezik azokkal a modellekkel, melyekkel sokunk még gyerekkorunkban játszott. Vagyis adott egy 24 x 30 pixeles icipici kijelző a tojásformán, illetve három fizikai gombocska – és ennyi is volna az egész, így éldegél a virtuális pixel-droidunk.

Kép: The Verge

A tökéletes retro masinéria két színben jelenik meg. Lesz egy kék alapon fehér droid mintás, illetve ennek az inverze, az R2-est tökéletesen idéző fehér alapon kék mintás modell. Tudásban persze teljesen megegyezik a kettő, különbséget csupán a külsőségekben találunk. Azt ugyan nem tudni, hogy ez a 2021-es modell fog-e bármiben is újat mutatni a több mint 20 évvel ezelőtti tamagotchikhoz képest, de szerintem ez sokakat egyáltalán nem fog érdekelni.

Ennél sokkal fontosabb, hogy R2-D2-t hogyan fogjuk tudni fejlesztgetni, hiszen a tamagotchik lényege, hogy egy kis lényt kell babusgatni, étellel-itallal és boldogsággal ellátni. Az biztos, hogy tele lesz minijátékkal és a tamagotchi lények helyett egy csomó ismert Star Wars karakter felbukkan majd benne. Az R2-esünk képességeit is fejleszthetjük, de hogy hogyan oldják meg a „születését” és a „felnövését” ugyancsak rejtély.

Kép: The Verge

Az R2-D2 tamagotchi egyik legmenőbb tulajdonsága, hogy pontosan úgy sípol és „bííípel”, mint a filmbéli mása, sőt, olykor-olykor néhány filmklip is lejátszódik a kis kijelzőn – persze a maga pixeles formájában.

Az új Star Wars x Tamagotchi R2-D2 kütyüt augusztus 3-tól lehet előrendelni Amazonon, míg a fizikai kereskedésekbe 2021. november 11-én fog érkezni szerte a világon. Az Amazonos ára 20 dolláron (+ szállítás) áll, ami azt jelenti, hogy év végén körülbelül 6-8 ezer forintért – remélhetőleg – a magyar boltokban is kapható lesz.

Azt hallottad, hogy az idén 25 éves Tamagotchi különleges órákkal ünnepel?

via – The Verge, Forbes

https://leet.hu/termekek/tarsasjatekok/

×