A mindenki által ismert Tencent drasztikus lépésre szánta el magát, miután az állami sajtó elektronikus kábítószernek és spirituális ópiumnak nevezte a játékokat.

Nagyon sokat írtunk már nektek arról, hogy Kínában milyen szigorú szabályok vonatkoznak a videojátékokra akkor, ha valaki kiskorú. Az országban furcsa kettősség uralkodik: miközben az állam büszke arra, hogy az országban hatalmasra duzzad az esport, és a Tencent vállalata szinte a világon mindenhol befolyással bír a játékiparban, igyekeznek szigorúan kordában tartani a játékfüggőséget. Arról is beszámoltunk már, hogy a koskorúak számára komoly korlátozásokat vezettek be, ami nem engedi, hogy éjszaka játszanak, ráadásul arcfelismerőt vetettek be.

Most egy cikk miatt vesztett részvényeket a Tencent, a gyerekek jobban megszívták.

Ahogy arról nemrég a Bloomberg is beszámolt, az állami Xinhua hírügynökség egyik lapja, a The Economic Information Daily egyik cikkében egy tanuló mesél arról, hogy naponta 8 órát játszik az egyik legnépszerűbb mobiljátékkal, a Honor of Kings-szel. Nos, nem csak az ezzel a probléma, hogy a korlátozás ellenére sokat játszik, de a cikk írói elektronikus kábítószernek és spirituális ópiumnak nevezték a videojátékokat.

Nem sokkal később persze mind a Tencent, mind a befektetők azt gondolták, hogy ezek után az állam további szigorításokat vezethet be a videojátékokra vonatkozóan, így többen ki is szálltak. A Tencent részvényeinek értéke hamar zuhanni kezdett, 11 százalékot esett, így intézkedésekre volt szükség.

Az eredeti cikk egyébként hamar eltűnt az oldalról, talán pont azért, mert egyébként a kínai állam számára valóban fontos az esport. Nem véletlen, hogy hatalmas esport központokat hoznak létre.

A kiskorúak rosszul jártak

A Tencent mindazonáltal lépéseket tett az ügyben, és tovább szigorította a kiskorúak játékidejét. Mostantól minden kiskorú hétköznap 1, hétvégén 2 órát játszhat csak. Ezt persze most már arcfelismerővel kontrollálják. A vállalat egyébként még azon is elgondolkozott, hogy a 12 éven aluliaknak teljesen megtiltaná a játékokat.

A Tancent számára egyébként nem nagy veszteség a kiskorú játékosok csökkenése, hiszen Daniel Ahmed elemző szerint a 16 éven aluli játékosok csak a vállalat forgalmának 3,2 százalékát hozzák.

Te mit szólnál, ha az állam megmondaná, hogy csak 1 órát játszhatsz naponta?

https://leet.hu/?s=ICESHARK&post_type=product

×