A Take Two nyolc év elteltével is rogyásra keresi magát a GTA V-ből, amiből március óta többet adtak el, mint két PS5-exkluzívból összesen.

Tegnap ahogyan elmerengtünk a Take Two előző negyedéves pénzügyi jelentésén és az alapján felállítottuk a hipotézist, miszerint a GTA V őrületes eladásai miatt sem sietik el a hatodik (vagy számozatlan, de mindenképp a következő) Grand Theft Auto felvonást, úgy a ma közzétett új jelentés után nagyjából már biztosak is lehetünk benne.

A Strauss Zelnick vezette kiadóóriás az utóbbi negyedévben mindösszesen 813,3 millió dollár bevétellel számolt, ami 2%-kal kevesebb, mint előző időszak során elért 831 millió. A nettó összbevétel azonban 72%-kal, 152,3 millió dollárra nőtt, köszönhetően részben a játékon belüli mikrotranzakcióknak, és a különböző DLC-knek – melyek nem mellesleg 15%-kal nőttek.

Ebből nem lesz egyhamar GTA VI

https://leet.hu/termekek/tarsasjatekok/

Mint tudjuk a GTAV 2021. márciusáig elérte a 145 millió eladott példányt, ami a tegnap esti jelentésekkel még tovább nőtt. Egészen pontosan és számszerűsítve ez azt jelenti, hogy március óta még 5 millió GTA V talált gazdára, 150 millióra növelve az összesített eladását, ami tekintve, hogy a játék 8 évvel ezelőtt jelent meg egészen kiváló eredmény. Mindeközben a GTA Online is szárnyal, ugyanis a Los Santos Tuners frissítés hatására 72%-kal nőtt a játékosszám az előző évhez képest.

Jó, igazából önmagában is óriási teljesítmény lenne, hiszen az új megjelenésű Returnal-ból mindössze 560.000 darabot tudtak kiszórni, míg az új Ratchet & Clankból 1 milliót, pedig a PS5 rekordeladásai és az idei egyébként is szellős megjelenések miatt nem pont erre számítottunk.

A Grand Theft Auto-sorozat így túllépte a 355 milliós összesített eladást, és csak hogy meglegyen a viszonyítási alapunk: a Call of Duty-sorozatot plusz-mínusz 400 milliós teljes eladást tudhat magának, pedig 2003. óta szüntelen érkeznek az újabb és újabb részek.

Mindemellett a Red Dead Redemption-széria sem panaszkodhat, hiszen két résszel több mint 60 millió játékoshoz értek el, melyből a második etap 38 millió eladott darabbal veszi ki a részét. Továbbá az NBA 2K21 és a Civilization VI több mint 11 millió példányban kelt el – ez utóbbi az életciklusának ugyanezen szakaszában megelőzte elődjét, a Civilization V-öt.

Strauss Zelnick a GamesIndustry-nak megjegyezte, hogy jövőre 20 új játékot terveznek kiadni, a tempót pedig 2023-ban sem adják majd lejjebb, így a 23-mas pénzügyi évre újabb rekordbevétellel számolnak. Itt persze érdemes lehet még azt is megjegyezni, hogy idén novemberben érkezik még a GTA V újgenerációs kiadása is, amely minden bizonnyal még jobban meglódítja majd a már nagyon közel 10 éves, töretlen sikerű játék szekerét.

via – VGC, GameSpot, GamesIndustry.biz

https://leet.hu/?s=ICESHARK&post_type=product

×