Egy videós már évek óta építi a lenyűgöző Star Wars LEGO diorámákat, de a legfrissebb alkotásához foghatót még sohasem láttunk.

A LEGO és a Star Wars kapcsolata tulajdonképpen már alapjaiban ivódott be a köztudatba, köszönhetően a temérdek videojátéknak, mini-sorozatnak, de legfőképp a tucatnyi LEGO-szettnek, amiért milliók vannak oda.

Ez utóbbi annyira meghatározó, hogy a dán kockagyár Star Wars-os készletei sokáig a vállalat legtöbb elemből álló darabjai voltak – mint például a 7451 darabos Millennium Falcon, előtte ugyanennek a hajónak a 2007-es 5197 darabból álló verziója, de érdemes megemlíteni az egyébként hatalmas 4784 építőelemes Imperial Star Destroyert is.

Mind-mind ikonikus darabok, és nem mellesleg drágák is. Han Solo űrhajója 220-280.000 forint között mozog, míg egy Csillagrombolóért 200.000-et, egy Szuper Csillagrombolóért pedig 600.000 forintnál is többek elkérhetnek. Mindennek tudatában talán még elképesztőbb lesz annak a LEGO-ból felépített Star Wars diorámának a látványa, amely jelenleg a világ legnagyobb – és vélhetően a legtöbb darabból álló Csillagok Háborúja témájú építménye.

Az Ébredő Erő egy jelenete alapján készült műalkotás 182 cm széles és 7 méter hosszú, részlet rajta pedig annyi, mint égen a csillag.

A teljes szetten két és fél évig dolgozott a RichboyJhae nevű, kifejezetten Lego építéssel foglalkozó videós, amit most először mutatott meg teljes pompájában a Brick Rodeo nevű eseményen. Itt egy bemutató videót is készítettek a teljes alkotásról, ami a film a Starkiller bázison játszódó emlékezetes jeleneteinek pontos újraalkotásán túl egészen lenyűgöző részleteket is megmutat.

Olyanokat, amiket még a filmben sem láthattunk, mint például a Rohamosztagos étkezőt, edzőtermet és hálót, a szeméttárolót és megsemmisítőt, ahová Phasma kapitány esett, de láthatjuk Snoke holografikus mását, ahogy Rey menekülni próbál a cellájából, és még nagyon-nagyon sok mást. Természetesen egy jó építészhez híven, Jhae is számtalan poént elrejtett a diorámán, amit az alábbi videóban meg is lehet csodálni.

 

A videósnak nem ez volt az első ilyen elképesztő LEGO alkotása, két évvel korábban egy hasonló rendezvény keretein belül ugyanis bemutatta a Rogue One mozi csatajelenetét is, ami ha nem is ilyen nagy, de nem kevésbé részletes.

Mint ahogyan említettem, RichboyJhae youtuberként is tevékenykedik, így ha valakit érdekel, hogy a világ eddigi legnagyobb LEGO Star Wars diorámája hogyan épült fel kockáról kockára, akkor azt is megnézhetjük a művész (és szerintem nem túlzok, ha annak hívom) csatornáján.

via – Nerdist, Twitter és Youtube – RichboyJhae

https://leet.hu/?s=ICESHARK&post_type=product

×