Mostanában sok kérdés veszi körül a Windowst, hiszen a 11 látszólag „mindent felborít”. De hogy állnak ehhez a felhasználók?

Nos, a Microsoft épp hogy bemutatta az új Windowst, máris jelentős statisztika áll rendelkezésre. A bemutató persze nem azt jelenti, hogy ezután már bárki válthat az új rendszerre, hiszen a tömeges terjesztést – várhatóan az év vége/a jövő év eleje – még a tesztváltozatok megjelenése előzi meg.

Persze ebből sokan azonnal arra következtetnek, hogy nagyon kevés felhasználó tesztelgeti az új rendszert, ám ez igen távol áll az igazságtól. Ezt az AdDuplex júliusi számai mutatták meg, melyek egyébként a különböző Windows-verziók piaci részesedését elemzik. Az adataik alapján már most a piac egy százalékát a Windows 11 tudhatja a magáénak.

A maga 36,3 százalékával a legnépszerűbb címet a Windows 10 tavalyi frissítése, a 20H2 viseli. A többi helyezett azonban nem túl meglepő: a második a Win 10 tavaly májusi verziója lett, a harmadik pedig a Windows 10 N19U, majd ezt a Windows 10 O18U követi. A többieket az alábbi kördiagramon láthatjátok:

Azért annyit még fontos hozzátenni, hogy ezek a statisztikák csak egy kisebb réteg eredményeit mutatják meg, de ettől függetlenül jól átadhatják a felhasználók „gondolkodását” a kérdést illetően. Ezekhez az adatokhoz 60.000 számítógépes felhasználót vizsgáltak meg.

Te milyen Windows rendszert használsz jelenleg? Tervezed a váltást?

https://leet.hu/termekek/pc/pc-komplett-gepek-konfiguraciok/

×