Nagyon úgy tűnik, hogy bejött a CD Projekt RED számítása, és kifejezetten sokakat mozgatott meg a The Witcher: Monster Slayer.

Alig telt el egy hét a CD Projekt RED mobilos szörnyvadászatának, a The Witcher: Monster Slayer megjelenése óta, máris óriási sikernek örvend.

A kiterjesztett valóság-alapú vajákosságot ugyanis csak az Androidos eszközökre több mint 1 millió alkalommal töltötték le, és ugyan az App Store statisztikáit nem ismerjük, nagy valószínűséggel ott is hasonló lehet a helyzet. Sőt, a játék ez idő alatt egészen komoly mennyiségű bevételt is termelt a lengyel csapat számára, a Sensor Tower becslései szerint ugyanis

a Monster Slayer több mint 534,000 dollárt, vagyis 155 millió forintot hozott a boszorkánykonyhájukra.

Mindez az óriási siker mellett azért is fontos, mert a hasonló AR-technológiára épülő, de a sokkal szélesebb közönséget célzó Minecraft Earth már több mint egy éve nem hozott annyi bevételt, mint amennyit egyetlen hét alatt az új Vaják játék. A Pokémon GO teljesítményétől persze nagyon messze áll, de ilyen téren igen kegyetlen lenne az összevetés, hiszen a Nintendo márkája a világ legértékesebbike, ha játékról van szó – ettől pedig az egyre bővülő univerzuma ellenére is fényévekre van a The Witcher, és nem is túl valószínű, hogy bármikor is megközelítheti.

A Monster Slayer sikere részben talán annak is köszönhető – amellett, hogy egy valóban remek játék, hogy a megjelenése előtt kezdtek lazulni a járványügyi korlátozások, ami sokak kedvét hozhatta meg a főleg szabadban, sétálgatva játszható játékhoz. A rajt ugyan nem volt zökkenőmentes, a CDPR alá tartozó Spokko csapata gyorsan vette az akadályokat, mostanra pedig mindenki zavartalanul vadászhat mindenféle rémségre.

A fejlesztők dolga ezután már csak annyi, hogy fenntartsák az érdeklődést az egyre növekvő játékosszám mellett, hiszen végül a Minecraft Earth is eljutott 10 millió letöltésig, az viszont már kevésbé vette sikeresen a koronavírust, mint a Pokémon GO.

Te is vajáknak álltál a Monster Slayerben? Akkor gyere és csatlakozz be mellénk Facebookon is!

via – GamePressure

https://leet.hu/?s=cyberpunk&post_type=product

×