Egy 13 éves gyerek pánikba eshetett, miután egy játékban több mint 100.000 forint értékben költött mikrotranzakciókra.

Öngyilkos lett egy 13 éves indiai fiú, miután 40.000 rúpiát, nagyjából 162.000 forintot elköltött egy Free Fire nevű battle royale játékban – írja az India Today.

Az India Today szerint a Madhya Pradesh Chhatarpur körzetében élő gyermek többször költött mikrotranzakciókra, különböző kozmetikumokra, amíg az édesanyja a munkában volt. Mikor a szülő értesítést kapott a bankjától egy 1500 rúpiás levonásról, felhívta a fiát, hogy megtudja, mi lehetett ennek az oka.

A 13 éves fiú elismerte, hogy a pénzt a Free Fire-ban költötte el, mire az édesanya megdorgálta érte. A hívás után az anyuka elvileg még nem tudta, hogy ennél sokkal nagyobb összegről is szó van, amitől valószínűsíthetően a gyermek pánikba eshetett.

A hívás után a fiú bement a szobájába, majd felakasztotta magát.

A rendőrség a helyszínelés közben megtalálta a gyermek búcsúlevelét is, melyben leírta, hogy a bankszámláról hiányzó 40.000 rúpiát ő költötte el a játékban, amit nagyon sajnál. A nyomozók a gyanús körülmények miatt még tovább nyomoznak, ugyanis fennáll a lehetősége, hogy külső befolyás hatására költhetett a játékra.

Indiában különösen népszerű a Free Fire BR, ami tulajdonképpen a PUBG pofátlan másolata, megfűszerezve néhány Fortnite-ból lopott elemmel, mint például az építkezés. A játéknak voltaképp azért is lehetett esélye ennyire elterjedni, mert a PUBG-t korábban betiltották az országban, és csak nem olyan régen lett újra elérhető Battlegrounds India címmel. A Free Fire azonban nem csak ebben, hanem természetesen a mikrotranzakciókat is átmentette az alapjául szolgáló játékokból. 

Ha öngyilkossági krízisben van, öngyilkossági gondolatok foglalkoztatják, akkor a nap 24 órájában az ország egész területéről (mobilról és vezetékes telefonról) ingyenesen hívhatja a 
116-123 lelki elsősegély szolgálatot. 

×