Olyannyira nagy az igény a Valve hordozható konzoljára, hogy az előrendelések mind elfogytak. Most az is kiderült: sokat kell még várni a második körre.

Talán mondani sem kell, hogy a Valve váratlan Steam Deck kézikonzol bejelentése mindenkit meglepett, már csak azért is, mert a konzol igen erősnek ígérkezik, ráadásul a játékkínálat is lenyűgöző. Legalábbis a konkurens Nintendo Switch-hez képest. A konzolt természetesen mindenki szeretné kipróbálni és tesztelni, így az előrendeléssel elérhető készlet nem tartott sokáig. Arról nem is beszélve, hogy már a haszonlesők is beszálltak a bizniszbe.

A Valve sem számított ekkora érdeklődésre.

A Valve úgy tűnik, hogy erősen alábecsülte a piacot, hiszen ők sem gondolták volna, hogy ilyen nagy érdeklődés övezi majd a konzolt. Ám valójában annyira hatalmas az érdeklődés a Steam konzolja iránt, hogy úgy tűnik, az összes verzió szállítása

2022 második negyedévére csúszott.

Amikor július 16-án a konzolt bejelentették, akkor még azt ígérték, hogy az első szállítmányok várhatóan az év végéig megérkeznek a felhasználókhoz. Most azonban a Valve frissítette ezt a becsült szállítást, ami azt jelenti, hogy több hónap csúszás várható. Ahogy az alábbi képen is látható, a rendelés várható elérhetősége: 2022 2. negyedéve.

Ez azt jelenti, hogy a Steam Deck bármennyire is kelti fel a vásárlók érdeklődését, legalább olyan nehéz lesz hozzájutni, mint a PlayStation 5-höz. Hogy mi lesz 2022 második negyedéve után, azt nem lehet tudni. De gyanús, hogy lesznek olyanok, akik majd csak 2023-ban rendelhetnek majd Steam Decket. Türelem!

https://leet.hu/termekek/pc/pc-komplett-gepek-konfiguraciok/

×