A tokiói olimpia sok szempontból marad különleges – többek között azért is, mert most először szerepel olimpián a gördeszkázás, amin egy 13 éves lány ezüstérmes lett.

2015-ben, hat évvel ezelőtt valaki Brazíliában levideózott egy nagyon fiatal lányt, aki egy tündérjelmezben próbált heelflippelni a deszkájával, ami többszöri próbálkozás (vagyis esés) után végül sikerült is neki. Később kiderült, hogy a kislányt Rayssa Lealnak hívják, és egészen pontosan 7 éves volt.

A lányról készült deszkás videó időközben eljutott a mesterhez is, magához Tony Hawkhoz, aki nem volt rest gyorsan tovább is osztani azt Twitteren. A lányból természetesen azonnal deszkás közönség kedvenc lett, akire szinte az egész világ felfigyelt. Azóta eltelt 6 év, Rayssa pedig természetesen máig is űzi a sportot, méghozzá nem is akárhogyan, és nem is akárhol.

A 2020-as, de inkább 21-es tokiói olimpia azért is érdekes a történetünk szempontjából, mert ez az első olyan olimpia, amelyen helyet kapott a gördeszkázás, mint versenyszám. A megmérettetésen pedig nem más képviselte Brazíliát, mint a már 13 éves, de még mindig nagyon fiatal, de nem kevésbé tehetséges Rayssa.

Mivel egy elég neves sporteseményről, a gördeszkázás számára pedig történelmi jelentőségű pillanatról van szó, egyértelmű, hogy Tony Hawk is kilátogat majd rá, ahol találkozott Rayssával is. A tapasztalt deszkásikon a meccs előtt tanácsokkal segíttette a lányt, aki kifejezetten parádésan teljesített.

A 13 éves Rayssa végül fel is állhatott a dobogóra, ahol ezüstéremmel jutalmazták elképesztő tehetségét.

Rayssa Leal, amint boldogan magasba emeli az ezüstérmet

Borítókép: Lucy Nicholson – Reuters

https://leet.hu/?s=cyberpunk&post_type=product

×