Az Intel játékra szánt processzorai készlethiányban szenvedhetnek.

Az Intel arra figyelmeztet, hogy a processzorok lehetnek a következő játék PC-komponensek, amelyek hiányban szenvedhetnek. Ez egy újabb rossz hír azoknak, akik a videokártya-árak csökkenése mellett most próbálnak gépet építeni.

Az Intel szerint a problémát a CPU-gyártáshoz szükséges hordozóanyagok iparági szintű hiánya okozza, ami korlátozza a gyártható chipek számát, így „nem tudja teljes mértékben kielégíteni a vásárlói igényeket„.

A probléma egyelőre nem érinti az Intel legjobb játékprocesszorainak elérhetőségét, de ez hamarosan változhat, így érdemes lehet inkább előbb, mint utóbb beszerezni egyet, ha mostanában szemezgetsz egy PC-építéssel. Esetleg ha nem annyira fontos, akkor jobb még várni az Intel új Alder Lake processzoraira.

Annak ellenére, hogy iparági hiányról van szó, az AMD szólalt meg az ügyben,

és az Intelhez hasonlóan jelenleg nincsenek arra utaló jelek, hogy CPU-it az online készlethiány sújtaná.

A grafikus kártyák folyamatos hiányával ellentétben ez a probléma remélhetőleg nem tart túl sokáig. Az Intel azt tervezi, hogy segít a hordozóanyag-beszállítóinak a kínálat növelésében, részben azzal, hogy a gyártás egy részét saját létesítményeibe helyezi át. Ami azt mutatja, hogy az Intel igen is aggódik a processzorok hiánya miatt, valószínűleg az AMD nyomása miatt is.

Ti terveztetek mostanában új processzort vásárolni, vagy inkább vártok még egy picit valami újdonságra, illetve a malacperselyre?

forrás: pcgamesn

https://leet.hu/termekek/pc/pc-komplett-gepek-konfiguraciok/

×