És mindjárt nagyon három fontos és erős címmel indítunk, ráadásul az első 15 Unmatched-vásárló most ajándékba promókártyákat kap!

A Fallout Shelter a Fallout mobilverziójának társasjáték-verziója, és ez nemcsak a játékmenetben és a mechanikákban jelenik meg, hanem a doboz és a játék kivitelezésében is. Nem túl sok komponens egy kicsi és könnyű, ugyanakkor strapabíró fémdobozban, ami ideálissá teszi akár egy nyaralásra is.

Ezt támogatja a viszonylagos egyszerűség (a társasjátékos online-biblián, a Board Game Geeken a felhasználók 5-ös skálán 2,05-re teszik a nehézségét; összehasonlításképp a kábé mindenki által ismert Catan ugyanitt, ugyanezen a skálán 2,32-es) is – a strandon, vagy egész napos strandolás után este a szálláson, vagy éppen másnaposan nem annyira adják a bonyolult játékok.

Fallout Shelter társasjáték – új megjelenés

A Fallout Shelterhez hasonló szkilleket villant az Unmatched: Árny & Köd, mely egy nagyon gyors, nagyon pörgős, nagyon mély, mégis kifejezetten egyszerű társas. A doboza pont befér egy átlagos hátizsákba, és akkor sem keverednek össze az alkatrészek benne, ha összevissza rázkódik a strandra menet. Merthogy ezt érdemes oda is levinni; mintha még a kártyák anyagánál is gondoltak volna rá, hogy mindenféle fitty-fütty szél ne kapja föl egyből a lapokat.

A kártyákon kívül egy kis, kétoldalas tábla, részletesen kidolgozott minik (Sherlock Holmes, Dracula, Láthatatlan Ember, Jekyll és Hyde figuári) és néhány – papír- és műanyag – lapka és tárcsák vannak a dobozban. Az Unmatched egyébként a tavalyi és az idei év egyik siker-játéksorozata itthon és a nagyvilágban. Lényege, hogy az egyes dobozokban lévő popkulturális, irodalmi, történelmi, mitológiai, mese- és egyéb hősök egymással bármelyik arénában (vagyis játéktáblán) összeereszthetők egy iszonyat pörgős és – társasjátékos szóhasználattal – tematikus csatára.

Most az első 15 Unmatched-vásárlónak promókártyapaklit küldünk ajándékba a játékkal együtt:

Unmatched: Árny & Köd társasjáték – új megjelenés

Shop első társasos eresztésének harmadik játéka, a Vörös lázadás sem csak úgy önmagában áll, ez is egy nagyobb történet része, akár a Fallout Shelter, mely az egyik legfontosabb videójáték univerzumába tartozik, és az Unmatched, mely az emberiség szimbolikus alakjainak egy játékrendszerben elhelyezésével mindannyiunk kollektív emlékezetét idézi. A Shelterhez hasonlóan a Vörös lázadás is egy disztópikus jövőben játszódik, mégpedig a kolonizált Marson.

Pierce Brown ifjúsági sci-fi-thrillerében a vörös bolygón kasztokra alapuló társadalom alakult ki, ahol persze – ahogy az lenni szokott – felkelés bontakozik ki az elnyomó, felső rétegek ellen. A játékosok ebbe a helyzetbe csöppennek bele. Sztárnak számító író állítólag sokat kérette magát, mire engedélyt adott trilógiája társasjáték-változatának kiadására, és nem is akárkinek adta meg a lehetőséget. A tavaly 18 millió dolláros forgalmat csináló Stonemaier Games (lásd még Fesztáv, Scythe) fejleszthette a Vörös lázadást, mely tavaszi megjelenése után három hónapon belül már meg is érkezett magyarul.

Vörös lázadás társasjáték – új megjelenés

 

×