Brazíliában már fizethetnek kriptovalutával a Burger Kingekben, igaz, még csak kutyakekszet vehetnek belőle.

A kriptovalutákkal egyre többen kezdenek el foglalkozni, és itt nem csak a bányászokat vagy a befektetőket (esetleg a csalókat és a bűnözőket) kell érteni, hanem akár olyan nagyvállalatokat, mint a Burger King. Ugyan még nagyon kevesen vannak, de egyre többen kezdenek el bizonyos kriptovalutákat fizetőeszközként elfogadni – ebbe az egyelőre még kis körbe csatlakozott be a hamburgerkirály gyorsétteremlánc brazil ágazata – szúrta ki a Kriptoakadémia.

A Burger King két évvel ezelőtt vezette be a brazíliai éttermeiben a Dogpper nevű termékét, amivel a kutyásoknak kedveskednek. Ez egy egészen olcsó kutyakeksz, amit a kutyusunknak kérhetünk a menü mellé. A Burger király július 27-én jelentette be, hogy kollaborációba fognak a Dogecoinnal, ami azt jelenti, hogy mostantól a kutyás kriptovalutával is fizethetnek a jutalomfalatért.

Egy ilyen kutyamenü 3 DOGE-ba kóstál majd, ami összesen csak 60 centet jelent.

Ezzel az együttműködéssel tulajdonképpen mindenki jól jár. A Burger King ugyanis nem csupán a saját kripto-számláját növeli, hanem ezzel a reklámmal a digitális valuta értékét is, így azok is gazdagodnak, akik amúgy nem érdekeltek az akcióban, vagy a világ átellenes felén élnek.

Azt egyelőre nem tudni, hogy hasonlóval próbálkoznak-e majd máshol is, nekem azért lenne egy-két ötletem. Magyarországon például nem is olyan régen indult el a Vizslacoin, vagy a 100%-ban magyar készítésű kutyapénz, amivel közvetett és közvetlen módon is támogathatjuk az állatokat. A Vizslacoin értéke az utóbbi időben egyébként is megsokszorozódott, ami tulajdonképpen a népszerűsödését is jól mutatja – ezért tulajdonképpen adná magát egy hazai láncok között létrejövő hasonló kollab.

https://leet.hu/termekek/tarsasjatekok/

×