A Microsoft által készített konzolok közül semmi sem debütált még jobban az Xbox Series X|S dinamikus duónál.

Készlethiány ide, gyártási nehézségek oda, az újgenerációs konzolok messze túlteljesítik az előzetes várakozásokat. A Sony olyan sokat, és olyan gyorsan adott túl a készleten lévő PlayStation 5-ből, hogy ez lett a vállalat egyik, illetve Amerika leggyorsabban fogyó játékgépe. Emellett a Microsoft sem nagyon panaszkodhat az Xbox Series X|S eladásokkal, hiszen a legújabb beszámolóik szerint úgy viszik azokat is, mint a cukrot a vidámparkban.

Pontos számokat egy ideje már nem ismertet a redmondi vállalat, de azért alkalomadtán mondanak ezt-azt, amiről következtethetünk erre és arra. Komolyra fordítva a szót, a Microsoft elnöke, Satya Nadella osztott meg érdekességeket a legújabb Xbox masináikról,

amelyek olyan jó eladásokat produkálnak, hogy a vállalat történetének legjobban fogyó konzoljai lettek.

Az eladási statisztikákkal igen jól matekozó Daniel Ahmad gyorsan vissza is számolta, hogy a megjelenéstől június 30-ig tartó időszakhoz képest, ugyanezen idő alatt az előző generációs gépekből mennyi fogyott. Ez alapján 8 hónap +- néhány hét alatt az Xbox One-ból 5,7 millió, az Xbox 360-ból pedig kerek 5 millió darab talált büszke gazdára. Viszonteladói statisztikák alapján Xbox Series X|S-ből hozzávetőlegesen 6,5 millió példány köthetett ki a játékosok polcain.

A hír mindenképpen örvendetes, főleg annak fényében, hogy a Microsoft láthatólag a hangsúly inkább a szolgáltatásaira – legfőképp az Xbox játékokat streamingszolgáltatás keretében kínáló Game Pass-ra – helyezi.

Emellett azt is érdemes megjegyezni, hogy a vállalat előző konzolmegjelenéseikor kizárólag egyetlen gépet küldtek a boltok polcaira. Vagyis az Xbox 360-ból és az Xbox One-ból is csak egyetlen verzió volt elérhető, egyetlen áron. Ezzel szemben az Xbox Series két modellel nyitott: a minden tekintetben next-gen Series X-el, illetve a budget árkategóriába eső – de egyébként kiválóan teljesítő – Series S-el. Ez pedig mindenképpen torzít a számokon, redmondban viszont mégis egybe számolják az eladásokat.

Mondjuk nincs is ezzel nagy baj, hiszen már sokkal inkább beszélhetünk (az MS szavaival élve) egy Xbox-élményről, mintsem egyetlen gépről. Ezzel a mentalitással pedig az elkövetkező években még nagyon sokat fogunk találkozni, tekintve az óriási játékmegjelenéseket, melyek egyenesen a Game Pass előfizetésben debütálnak.

Next-gen Xboxot keresel? A Leet Shopban még találsz néhány Series S-t!

via – GamesRadar. IGN

https://leet.hu/termekek/tarsasjatekok/

×