Jack Dorsey, a Twitter alapítója már régóta a kriptovaluta híve, de még nem talált módot a Bitcoin bevezetésére.

A befektetőkkel folytatott második negyedéves eredménybeszámolója során a Twitter alapítója és vezérigazgatója, Jack Dorsey folytatta a Bitcoin hosszú távú támogatását, és azt ígérte, hogy a kriptovaluta „nagy része” lesz a közösségi médiaóriás jövőjének. Dorsey megismételte céljait, hogy „decentralizálja a közösségi médiát”, miközben valamiféle gazdasági ösztönzést is lehetővé tesz. Ami fontos tényező, figyelembe véve cége részvényeseit és haszonkulcsát.

„Úgy gondolom, hogy rengeteg innováció van a puszta valután felül” – mondta, majd később hozzátette: „Ezért úgy gondolom, hogy a Twitter részvényesei számára rendkívül fontos, hogy továbbra is megvizsgáljuk ezt a területet, és agresszívan fektessünk bele”.

Dorsey kifejtette meggyőződését, hogy az internetnek szüksége van egy „natív valutára”, és a Bitcoin a legjobb jelölt erre a szerepre. Bár a részletek még mindig szűkszavúak voltak arról, hogy pontosan hogyan fogja a Twitter bevezetni ezeket a változásokat, Dorsey reméli, hogy a Bitcoin univerzális volta miatt a Twitter végül lehetővé teszi, hogy „sokkal gyorsabban haladjon az olyan termékekkel, mint a Super Follows, a Commerce, a Subscriptions, a Tip Jar”.

Vélhetően a Twitter Bitcoin elfogadása a ködös, folyamatban lévő Bluesky projektjéhez kapcsolódik majd. Egy olyan törekvéshez, amelynek célja egy decentralizált közösségi média protokoll létrehozása, amely biztosan megvédi a marginalizált hangokat, és egyáltalán nem nyújt teljesen új eszközt a QAnon toborzásához.

A Bitcoin rázós hullámvasutazása

A világ legnépszerűbb kriptopénzének pokoli éve volt, ami Dorsey e hét elején bejelentett terveihez vezetett. Miután az árfolyamok hónapokig az egekbe szöktek, az internetes mémeknek és Elon Musk piaci manipulációinak köszönhetően, a Bitcoin értéke körülbelül ott lebeg, ahol az egész zűrzavar előtt volt. Mégis, nem lehet tagadni, hogy a kriptónak van ereje, és a növekvő elfogadottsága a platformokon.

Bár nehéz elképzelni, hogy a Bitcoin hogyan tudna sikeresen beépülni a Twitter ökoszisztémájába, az internet más részein történő integrációja bizonyítja, hogy ez bizonyosan lehetséges. Mindezek mellett a Twitter sosem volt ismert a pénzmozgások helyeként, így hacsak Dorsey és csapata nem talál ki néhány radikális változtatást a közösségi médiaalkalmazás alapfunkcióiban, valószínűleg a Bitcoint csak borravalóként és a „Super Follow” előfizetéses fizetésként fogjuk látni.

Bár voltak olyan pletykák is, hogy a Twitter egyfajta OnlyFans szolgáltatásba is kezd, de ez csak pletyka.

forrás: inputmag

Mit gondoltok a kripto befolyásáról a közösségi médiában?

https://leet.hu/termekek/tarsasjatekok/

×