Az orosz sportlövész lány nem akármilyen videojátékos kabalát villantott a tokiói olimpián – el is vitte az aranyérmet.

A 2020-asnak nevezett, de a koronavírus-járvány miatt 2021-re odázott tokiói olimpiai játékokon a japán szervezők egy tucatnyi videojátékos zenével teremtették meg az alaphangulatot. De nem ez volt az egyetlen gamer kötődésű momentum a neves eseményen.

Az orosz sportlövészhölgy, Vitalina Batsarashkina ugyanis a 10 méteres lövészeten a szerencsehozó medáljával a nyakában állt a kijelölt pontra. Ez a medalion pedig nem más, mint Ríviai Geralt és a Farkas iskolájának jeleként szolgáló farkasfejet ábrázoló nyakbavaló, amit büszkén a ruházatán kívül hordva mutatott meg a világnak.

A legjobb az egészben pedig az, hogy Batsarashkina meg is nyerte a lövészetet, így a mágikus farkasfej mellé az olimpiai aranyérmet is a nyakába akasztották.

A történet érdekessége, hogy az elsportoló nem most először vitte olimpiára a Vajákot. A 2016-os riói megmérettetéseken az akkor még csak 20 éves sportoló szintén magán (a nadrágján lelógatva) viselte a szerencsét hozó kabaláját, amivel akkor az ezüstéremig jutott. Sőt, a játékokon hordott szemellenzője is The Witcher témájúak voltak, de még a pisztolyának a markolatán is találhatunk egy-két vajákos matricát.

A történet egyik érdekessége, hogy Oroszország „hivatalosan” nem képviselheti magát a tokiói játékokon, ugyanis kiderült, hogy szisztematikusan doppingolják a játékosokat a jobb eredmény elérése érdekében. Emiatt pedig két éves eltiltást kapott az ország a Nemzetközi Doppingellenes Bizottságtól, amely értelmében 2020. december 17. és 2022. december 17. között egyetlen sportoló sem képviselheti Oroszországot az olimpián, a paralimpián vagy a világbajnokságon.

The Witcher cuccokat keresel? Nézz szét a Leet Shopban!

https://leet.hu/?s=cyberpunk&post_type=product

×