Talán már nem sokat várni és olyan monitorokat kapunk, melyek maximálisan kihasználják a gépünkben rejlő lehetőségeket…

A frissítési gyakoriság vitathatatlanul a gamer PC-k egyik legfontosabb alappillére, vagyis hogy egy játékot hány FPS-sel vagyunk képesek játszani. Persze az is fontos, hogy ezt a képfrissítési arányt a monitorunk is követni tudja. Bár csak nemrég ismerkedtünk meg a 360 Hz-es monitorokkal, ha szerencsénk van, a tendenciának nincs vége.

A Sweclockers jelentése szerint mind az LG, mind az AU Optronics 2022 végére már előrukkol a 480Hz-es kijelzőkkel.

Persze ezek a monitorok valószínűleg csak 2023-ban jelenhetnek majd meg. A koncepciót életre hívva a Zisworks 2017-ben már tesztelt egy 480Hz-es panelt, gyenge 540p felbontással. Persze az új monitorok esetében a cél a 1080p felbontás, 24,5 hüvelyk mellett. A többi részlet egyelőre nem világos, de a specifikáció szerint lesz DisplayHDR 400 támogatás is, sRGB-vel.

Az LG állítólag egy új funkción is dolgozik, amely jobb feketét állít elő, ismét kikerülve az OLED-technológiát, amelyet a televíziókhoz képest ritkán látunk a gamer monitorok piacán. Bár láttunk már néhány OLED gamer monitort, magas frissítési gyakorisággal drága gyártani őket.

A jövőben talán még az is előfordulhat, hogy a magasabb frissítési arány mellett a felbontás is nőhet majd a gaming monitorok között. Na, az lenne csak igazi menyország azoknak, akik számára a játékokban a felbontás és az FPS a legfontosabb.

Szerinted szükség van 480 Hz-es monitorokra?

https://leet.hu/termekek/pc/pc-komplett-gepek-konfiguraciok/

×