Több információ is érkezett az Ada Lovelace chipekről.

Az elmúlt napokban jelentősen felpezsdült az élet az Nvidia háza táján is. Nem véletlen, hiszen úgy tűnik a zöld óriás lassan véglegesíti az RTX 40 szériát. Szombaton azonban újabb információk érkeztek megbízható forrásokból, hogy milyen kódnéven és (nagyjából) milyen gyártástechnológiával érkezhetnek majd az új kártyák.

Nézzük is ezeket az információmorzsákat!

Ada – 5 nanométer

Az új generációs GPU az „Ada Lovelace” névre hallgat majd, ez a név már többször is felbukkant az előző hónapokban. Az NVIDIA dobja a Samsungot, a chipek a TSMC gyártósoráról fognak majd lekerülni. Az eddigi 8 nanométeres csíkszélesség helyett 5 nanométerre vált a gyártó, így akár teljesítményben, akár hatékonyságban is előlépéseket tapasztalhatunk majd. Az NVIDIA-n múlik, hogy milyen irányban balanszolja ezeket.

Az NVIDIA a SoC (System-on-Chip) rendszerekben is használni akarja az Ada magokat, így akár kézikonzolokban, tabletekben is felbukkanhat majd az új széria. Az új kártyák megjelenésére 2022 végén számíthatunk majd, remélhetőleg emberi árakon és megfelelő készletekkel.

Forrás: videocardz

https://leet.hu/termekek/pc/pc-hardver/pc-videokartya/

×