Ezek után senki ne merje azt mondani, hogy a videojáték csak a fiataloknak való.

A videojáték egyre népszerűbb a világon, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy egy felmérés szerint egyre több 60 év feletti élvezi a játékok világát. Néha pedig az idősek azt is képesek bebizonyítani, hogy jobbak benne, mint mi. Ezt tette nemrég egy Reddit felhasználó édesanyja is.

Dianne a Horizon Zero Dawn játékosa kimaxolta a játékot platina trófeát szerezve.

Ahogy arról a fenti statisztikai is beszámolt, a koronavírus-járvány miatti elszigetelődés jó terepet biztosított az időseknek arra, hogy elkezdjenek játszani. Sőt, az is kiderült, hogy a játék össze tudja hozni a családokat, akiknek eddig nem volt ideje egymásra. Otthon pedig a fiatalok meg tudják mutatni a játékokat az idős családtagoknak.

„Ez ápolja a családi köteléket” – magyarázta Dr. Lynn Love, az Abertay Egyetem oktatója tavaly.

Azért szeretjük az ilyen történeteket, mert ez azt mutatja, hogy a játék egyre vonzóbbá válik a mindenféle korosztály számára. A Redditen carneferious osztotta meg a Horizon Zero Dawn platina trófeájának képernyőképét, amelyet 68 éves édesanyjuk ért el. Ez egy olyan eredmény, amelyet a PlayStation 4-es megjelenés óta eltelt négy év alatt csak az összes játékos 5 százaléka tudott elérni.

My mom at 68 years old just platinumed (100% achievements) Horizon Zero Dawn. from gaming

 

Neked van olyan idős ismerősöd, családtagod, aki szintén szereti a játékokat?

A borítókép illusztráció.

https://leet.hu/?s=glorious&post_type=product

×