A Radeon RX 6600 XT tényleges ára várhatóan jóval magasabb lehet, írja a Cowcotland.

A videokártyák MSRP (A gyártó által javasolt kiskereskedelmi ár) vagy SEP (Javasolt E-kereskedelmi ár) árai a GPU-k ellátásával kapcsolatos folyamatos problémák miatt egyértelműen elvesztették értelmüket és jelentőségüket. Amíg a vásárlók hajlandóak többet fizetni azért, hogy gyorsabban hozzájussanak a termékhez, addig a kiskereskedők továbbra is magasabb áron fogják értékesíteni azt.

Vannak azonban olyan esetek, amikor a termék továbbra is MSRP áron vásárolható meg, vagyis ha a terméket közvetlenül a gyártótól vagy olyan üzletben vásárolják meg, amely kétoldalú megállapodást kötött a gyártóval. Ez mindkét esetben fizikai boltok előtt való sorban állást vagy szánalmas várakozást jelent, amíg a GPU-k megjelennek a készleten.

 

Eközben a játékosok túlnyomó többsége a helyi kiskereskedőket fogja választani, akik kétségtelenül többet fognak kérni az MSRP-nél. A Cowcotland elérte forrásait a közelgő RX 6600 XT bevezetésével kapcsolatban. Azt mondják, hogy a kártya várhatóan 499 EUR (179.740 Ft) és 549 EUR (197.750 Ft) közötti összegbe kerül majd, és csak nagyon korlátozott készletet fognak értékesíteni az MSRP áron.

Kíváncsi vagyok, hogy itthon mennyibe fog kerülni ez a kártya.

A Moore’s Law is Dead szerint a Radeon RX 6600 XT hivatalos ára várhatóan 349 (106.794 Ft) és 379 (115.974 Ft) USD körül lesz, és a hírek szerint sokkal jobb elérhetőséggel, mint a korábbi RX 6000-es sorozat bevezetésekor. Források azonban egyértelművé tették, hogy az MSRP-ről még nem született döntés.

A kártya bejelentése most július 30-án várható, a rendelkezésre állást pedig most augusztus 11-re tervezik.

https://leet.hu/termekek/pc/pc-komplett-gepek-konfiguraciok/

×