Az aim az FPS játékok alapköve, de mit kell csinálnod, ha esetleg úgy érzed, van hova fejlődni?

Vannak alkalmak, amikor egyszerűen úgy érezzük, nincs rendben a célzásunk. Túl lassan reagálunk vagy nem tudjuk annyira követni a célpontot, mint amennyire kéne, esetleg elveszítünk egy 1v1-et, mert az ellenfél fejest adott. Ne aggódj, nem vagy egyedül.

Ilyenkor egyetlen dolgod van, csakis a gyakorlásra összpontosítani. Természetesen a játék közben is gyakorolsz, de az ottani helyzetek nem mindig segítenek javítani a célzáson. Természetesen korábban már készítettünk egy nagy összefoglalót arról, hogy alapvetően hogyan javíthatsz a célzásodon, most viszont azokról a segédprogramokról lesz szó, melyek kifejezetten segítenek gyakorolni, a játékon kívül.

Erre lettek kitalálva az Aim-trainerek.

Ha gyakorlott CS:GO player vagy, akkor biztos ismered az aim_botz pályát, ahol rengeteg CS:GO profi gyakorol a meccsek előtt. Ez is egy aim trainer, de a CS-t egy sajátos motor hajtja, ezért azoknak, akik más játékokkal is játszanak, szükségül lesz egy univerzális aim trainerre.

aim_botz CS:GO community map

Ezért ha egy hasznos és megbízható aim-training eszközt kerestél, amit bármilyen FPS játékra használnál, akkor próbáld ki az Aim Labot. A Steamen ingyenesen elérhető, ráadásul Early Accessben van, így folyamatosan javul. Mellesleg nemrég elkészült a Creator Studio, ahol a közösség elkötelezett tagjai a legnépszerűbb lövöldözős játékokhoz készítettek speciális edzési feladatokat és forgatókönyveket.

 

Ennek segítségével az edzés különböző aspektusait javíthatod, beleértve a célzás és a reflexek fejlesztését. Az eredményekről részletes összefoglalót is kapsz, amely kiemeli a pontosságodat és a reakcióidődet, hogy megmutassa a fejlődésedet. Személyes visszajelzést ad a teljesítményed alapján, és még ranglistákat is tartalmaz, hogy ösztönözzön a folytatásra.

De mégis miket gyakorolhatsz egy ilyen aim-trainerben?

A feladat rész több részre van osztva, amelyek a következők:

  • flicking(flikelés)
  • tracking(nyomkövetés)
  • speed(gyorsaság)
  • precision(pontosság)

A feladatoknak ez a kategorizálása a célzási tréneren belül sokkal könnyebbé teszi, hogy olyan gyakorlatot találjunk, amely a célzás egy adott részét edzi.

Flicking

Gridshot

 

A Gridshot remek gyakorlat a mikrobeállítások megtanulására. A mikrobeállítás minden játékban fontos, mert a fejlövések eltalálása kulcsfontosságú. Az időzített lövés jó a reflexek gyakorlásához a célkereszt elhelyezésével kombinálva.

Spidershot

 

Koncentrálj a pontosságra és a precizitásra, miközben lassan növeled a sebességedet. A célzási tréning korai szakaszában fontos a pontosság kialakítása, mivel ez lesz az alapja a célzásodnak.

Tracking/nyomkövetés

A nyomkövetés tekintetében a motion track a legjobb edzés, ez nagyon sokat segít a célzáson, főleg az Apex Legends-ben, illetve a Call of Duty-ban. Ezekben a játékokban folyamatosan mozognak az ellenfelek, így a cél követése nagyon fontos. A motion track során alapvetően kör alakú célpontok vannak, amelyek különböző irányokba „strafingolnak”, azaz jobbra-balra mozognak.

Spheretrack

 

A Spheretrack egy olyan gyakorlat, ami a célpontok mozgásának kiszámíthatatlanságában segíthet. Olyan helyzetekben, ahol a játékosok sokat mozognak, illetve hirtelen irányt változtatnak.

Precision/pontosság

Reflexshot

 

Koncentrálj a pontos lövésre, minél pontosabb vagy, annál jobb. Ez nagyban javítja az egér irányítását.

Motionshot

 

Ez a Reflexshot következő szintje, ahol a célpontok mozognak, így még nagyobb koncentráció szükséges a nyomkövetést használva.

Ezeken kívül rengeteg más feladat is van a játékban, illetve custom feladatokat is találsz.

 

Rengeteg más aim-trainer létezik

Persze nem a fenti program az egyetlen, amiben gyakorolhatsz. Egy másik szoftver a a Kovaaks 2.0, ami szintén elérhető Steamen. Sokan azt mondják, hogy jobb, mint az Aim Lab. Viszont ez egy fizetős „program”, amiért nem kell bankot rabolnod, hiszen csak 10 dollár (3000Ft).

 

Ha rendszeresen gyakorolsz, akár egy hét alatt is rengeteget fejlődhet a célzásod és a reakcióidőd, ezt több profi játékos alátámasztja, illetve a fentebb említett videó is.

Termesztésen a célzás maga nem elég, hiszen rengeteg más aspektusra is szükséged van, ha ki akarsz tűnni a tömegből.

 

Te szoktál Aim-trainingezni?

Igen
Nem

Mit gondolsz, adsz egy esélyt ezeknek a programoknak, hátha jobban fogsz tőlük célozni, vagy úgy érzed felesleges ebbe időt ölni, mert csak eljátszogatsz a haverjaiddal néha?

https://leet.hu/?s=glorious&post_type=product

×