Úgy tűnik, hogy a PUBG Mobile fejlesztőinek nem tűnt fel, hogy az új skin és annak neve kísértetiesen hasonlít valaki más munkájára.

Nem olyan rég a PUBG mobilváltozata egy friss skint jelentetett meg, egy neonba borított külsőt, ami a Hypnospace Diva nevet kapta. Természetesen a skin nagyon tetszetős, ám nem emiatt keltette fel elsősorban Jay Tholen figyelmét. Sokkal inkább azért, mert a skin kísértetiesen hasonlít az ő munkájához, a Hypnospace Outlaw című játék nevéhez és stílusához. Természetesen nem volt boldog a látványtól,

így azonnal plágiummal vádolta meg a PUBG Mobile fejlesztőit.

A Hypnospace Outlaw egyébként egy nagyon különös megjelenésű játék, ami a 90-es évek neon stílusából merít, a PUBG Mobile skin pedig cyberpunk megközelítést alkalmaz. Ám a név feltűnően hasonló a színpaletta mellett, így Tholen biztos abban, hogy az ő játékából lopták a mintát.

Íme, a két kép:

 

A Twitteren úgy tűnt, hogy szépen alakul a botrány a PUBG Mobile körül, azonban a fejlesztők megkeresték a Hypnospace Outlaw alkotóját, Jay Tholent. A magyarázat szerint a skin eredeti kínai (mandarin) nevének angol fordítása „Golden Diva” lett, melyet elmondásuk szerint nem Tholen munkája alapján készítettek.

„Az egyik külföldi fejlesztőcsapatunk egyik tagja a skint látva emlékezhetett Jay Tholen munkájára, és rögtön összekötötte a kettőt. A szó szerint Golden Diva fordítást ő változtatta meg Hypnospace Divára, nem gondolva annak következményeire. A felelős személyek nem ismerték a Hypnospace Outlaw játékot, így nem voltak tisztában azzal, hogy a névnek köze van egy létező játékhoz” – mondták a fejlesztők.

A skint most átnevezik, és Tholen úgy tűnik, elégedett a válasszal.

https://leet.hu/?s=cyberpunk&post_type=product

×