Elon Musk egy ideje inkább a mumusa a legnagyobb kriptovalutának, most azonban pozitív jelzőkkel illette, amivel felsegítette a csökkenni látszó árfolyamot.

Kifejezetten furcsa mondat lesz ez, de tegnap előttről tegnapra fordulván a bitcoin árfolyama különös zuhanásba kezdett. Az árfolyam a korábbi történelmi csúcsokról való megreccsenését követően 30-40.000 dollár között mozgott, és úgy tűnt, hogy ez akár hosszabb ideig így is lehet. Tegnap azonban valamiért 30.000$ alá esett be, majd 29, aztán 28.000$-ra csökkent.

Még szerencse, hogy tegnap az esti órákban megrendezésre kerülő The B Word – kifejezetten a kriptóval és a Bitcoinnal foglalkozó – online konferencián maga a Tesla vezér, Elon Musk is részt vett. Már az esemény kezdetekor lehetett érezni egyfajta emelkedést a BTC árfolyamában, azonban Musk mondatai mozgatták meg leginkább, természetesen felfele.

Musk a panel egy pontján elkezdte sorolni, hogy neki is van bitcoinja, a Teslának is van bitcoinja, és még a SpaceX-nek is van bitcoinja. A beszélgetés során azt is megemlítette még, hogy alapvetően jó dolognak tartja a kriptovalutákat, de szeretné, hogy a megújuló energiafelhasználás aránya növekedjen.

A műsor során a bitcoin árfolyama szépen el is kezdett felfele kúszni, átlépve a 32.000 dollárt is.

A dolog érdekessége, hogy Muskot korábban (és jelenleg is) többen vádolták a tőzsdei árfolyam manipulálásával, melyeket általában a megszólalásaihoz, posztjaihoz kötnek. Eddig ugyanis bármikor és bármit mondott bármelyik kriptopénzről, annak árfolyama a kontextustól függően csökkent, vagy növekedett – és ez nem volt másként tegnap sem.

Az általa irányított Tesla szintén befektetett a bitcoinba, melyről az évben korábban azt állította, hogy el fogják fogadni, mint fizetőeszközt – a kriptovaluta árfolyama aznap alig több mint 39 000 dollárról 46 000 dollárra ugrott. Ez aztán néhány hónappal később teljesen megváltozott, mikor májusban bejelentette, hogy felfüggesztik a Tesla BTC elfogadását – a kínai kormány bejelentéseivel szinte párhuzamosan, amitől az árfolyam bezuhant.

Júniusban viszont már azt mondta – szinte reagálva az őt ért vádakra -, hogy a vállalata el fogja fogadni a bitcoint, ha a kriptovaluta-bányászok tiszta, megújuló energiafelhasználása megközelíti az 50%-ot. Addig viszont személyesen inkább a mémcoint, a Doget támogatja – aminek árfolyama ennek hatására ugyancsak kilövellt.

Lehet, hogy pumpálok, de nem dömpingelek… Határozottan nem az a célom, hogy az árfolyam magasra menjen és eladjam… Szeretném látni a Bitcoin sikerét” – mondta, amivel arra utalhat, hogy sem a Tesla, sem a SpaceX, sem ő nem kereskedett a bitcoinnal még a legnagyobb csúcson sem.

via – TNW, Kriptoakatémia

https://leet.hu/?s=glorious&post_type=product

×