CS2

Csinálnál 30 millió forintért fegyver skint? – A Valve ennyit adna az ötletedért

A Valve egészen gáláns módját választotta a tehetséges Counter Strike művészek felkutatására (tudom, elsőre furán hangzik), illetve az új, menő fegyverkinézetek készíttetésének és a játékba ültetésének. Bejelentették ugyanis az 1 millió dolláros összdíjazású CS:GO művészeti versenyt, amin bárki részt vehet, akinek van egy Steam profilja, minimum 5 dolláros vásárlással.

Bizony, ha van egy jó ötleted, egy saját terved, amit prezentálni is tudsz 3D fegyvermodellekkel a Valvenak, akkor beküldheted a munkádat – semmi vesztenivalód nincs.

A verseny viszont tematikus, vagyis nem lehet beküldeni akármilyen-bármilyen alkotást. A verseny a ‘Dreams and Nightmares’ néven fut, ami szépen ki is jelöli az irányt: olyan műveket várnak, melyek az Álmok és Rémálmok témájában születtek.

A nevezés mától, pontosabban július 22-től veszi kezdetét, és egészen október 21-ig várják majd a pályaműveket – amit ezen az oldalon keresztül tudtok megtenni. Az eredményhirdetés november 21-én történik majd meg, a nyertes alkotókat emailben fogják értesíteni, de a játék hivatalos blogján is közzé fogják őket tenni.

A játék végén természetesen nem egyetlen győztest fognak kihirdetni, hanem egyből tízet, közöttük fog eloszlani az 1 milliós keret. Vagyis minden végül díjazott, aki bekerül a legjobb tízbe, az kerek 100.000 dollárral lesz gazdagabb, ami nagyjából 30 millió forintot jelent. Plusz grátiszba kapnak két skin-csomagot is.

Egy művész pedig annyi munkát küldhet be, amennyit csak szeretne, nincsen mennyiségi megkötés, sőt, tervezőcsapatok is nevezhetnek, sőőőt, egy ember akár több alkotással is nyerhet.

Mindennek tetejébe a Valve annyira jófej, hogy a beküldött – és végül kiválasztott – munkákat nem fogja teljesen bitorolni, ha bekerülnek a játékba. Vagyis a művészek továbbra is birtokolni fogják alkotásaik jogait – a pályázat beküldése nem kizárólagos licencet ad a Valve-nak a CS:GO-ban való felhasználásra.

Több mint ötmillió tartalomkészítő több mint 20 millió új elemet küldött be és tett közzé a Steam különböző játékaihoz, így azok világszerte játékosok milliói számára vásárolhatók meg” – mondta a Valve. „És ahogy mindenki tudja, aki játszik ezekkel a játékokkal – beleértve a CS játékosokat is -, a legikonikusabb játékbeli tárgyak, pályák és sok más dolog szerzői a közösség tagjai voltak. A Dreams & Nightmares Content Contest célja, hogy tovább támogassuk ezt a közösséget”. 

Mindez persze egészen kiváló lehetőség a kezdő, de tehetséges, illetve a profi művészeknek is. Előbbiek számára azért, mert alapvetően sokan már önmagában annak is örülnének, ha műveik bekerülnek az imádott játékukba, nemhogy még ennyi pénzt is keressenek vele, míg utóbbiaknak pont a több milliós díjazás miatt lehet kifejezetten érdekes a lehetőség.

Bódi Dániel

Korábbi cikkek

Közelharcban erős: így szereld fel a Warzone legújabb SMG-jét

2024.04.07. – A Warzone és Modern Warfare III legújabb szezonja néhány nappal ezelőtt, április harmadikán vette kezdetét.…

2 óra telt el azóta...

Ezt tudja manapság egy gamer laptop 2 millió forintért

2024.04.07. – Egy időben meglehetősen rossz volt a gamer laptopok megítélése. Tegyük hozzá, hogy nem…

2 óra telt el azóta...

A Valve gyakorlatilag teljesen megölte a külsős Counter-Strike 2 oldalakat

2024.04.07. – A Valve nem sokat pihent a Major után. A Counter-Strike 2 Majort a CSGOEmpire gárdája…

2 óra telt el azóta...

Mint egy álom, úgy fog futni PS5-ön a Sea of Thieves

Bódi Dániel 2024.04.07. - Egy alapvetően multiplayer játéknál nem egy nagy hátrány, ha a legtöbb…

2 óra telt el azóta...

Örök emlék: így égetik bele magukat az RGB RAM-ok a videokártyákba

2024.04.07. – Míg egykor csak néhány periféria kiváltsága volt az RGB világítás, addig manapság már…

2 óra telt el azóta...

Hihetetlen, de egyre többen játszanak a Warzone-nal és a MW 3-mal

2024.04.07. – A Call of Duty: Warzone kliense a negyedik születésnapját ünnepelhette idén márciusban. A…

3 óra telt el azóta...