De mégis, hogy kerülhet egy ilyen hiba egy olyan játékba, amit millióknak próbálnak eladni?

Elindult New World MMO játék zárt bétája, melyről már egy magyar tesztelőnek köszönhetően részletesen is beszámoltunk nektek. A játék egyébként indulása óta hatalmas népszerűségnek örvend, milliók játszák és nézik a Twitchen. Ám egy hatalmas hiba miatt több játékos is arról számolt be, hogy

egyszerűen megölte a videokártyáját a játék.

A játékok fejlesztésének egyik nehézsége a hardverre való optimalizálás, ami sokszor ahhoz vezet, hogy a fejlesztők nem képesek minden egyes konfigurációt tesztelni. Mondhatni „szerencse”, hogy a zárt béta alatt a játékosok, akik az adott konfigurációval játszanak, visszajelzést tudnak küldeni, így ezt a problémát minél hamarabb lehet javítani.

 

Azonban nem mindennapi, hogy egy játék több videokártyát is kinyírjon.

Az Amazon tervei szerint augusztus 31-én fogja megnyitni a játékot, amit már többször is elhalasztott. Lehet jó ötlet lenne tovább halasztani?

A Redditen, a Twitteren és az EVGA fórumán is jelezték, hogy miután játszottak egy keveset (15-30 percet) a játékkal, EVGA RTX 3090 FTW3 videokártyájuk egyszerűen behalt. Egyelőre úgy tűnik, más videokártya nem érintett. Ez azonban nem vigasztalja azokat, akik az 1 millió forint értékű videokártyájukat már csak papírnehezéknek tudják használni.

Did the New World Beta brick your gpu? from newworldgame

 

A fejlesztők kénytelenek voltak reagálni a dologra, miután a PCGamer felkapta a sztorit, ám a válasz szerint a „driverbeállítás és a FPS-korlás” okozhatja a hibát.

A jó hír az, hogy az EVGA azt is megerősítette, hogy minden RTX 3090 FTW3 kártya, amelyik meghibásodik a játéktól, „teljes mértékben garanciális”.

Mindenesetre kerüljétek a játékot, ameddig nem lesz „biztonságos”.

https://leet.hu/termekek/pc/pc-komplett-gepek-konfiguraciok/

×