Döntött a bíróság: a Ubisoft szervereit támadó szoftverek eladóinak komoly kártérítést kell fizetniük.

A világ egyik legnagyobb játékkiadója nemrég precedensértékű pert nyert hackerek ellen, akik olyan szoftvereket értékesítettek, melyek negatívan befolyásolták a játék elérését. A kaliforniai szövetségi bíróság július 9-én zajló per során a Ubisoft javára döntött három férfi ellen, akik állítólag DoS és DDoS szoftvert árultak játékosok számára online.

A hackerek pénzbírságot kell fizessenek.

A bíróság a három férfit, Dennis Krukot, Benjamin Ruesinket és Roland-Daniel Soos-t 153 092 dollár, nagyjából 46,8 millió forint megfizetésére kötelezte. Ez gyakorlatilag véget vet egy 18 hónapja futó ügynek, ami még 2020 januárjában indult. A per során a Ubisoft független nyomozók segítségével buktatta le a 3 férfit, akik számos webhelyen DoS és DDoS szolgáltatásokat értékesítettek. A webhelyek a következők voltak: sng.one, r6.support, r6s.support, stressed-stresser-stressing-stressers.com, r6ddos.com stb.

Természetesen a bíróság azt is elrendelte, hogy állítsák le ezeket az oldalakt, sőt: a domaineket át kell adniuk a Ubisoftnak. A dologra shroud is reagált.

3 men who used to offer DDoS services against R6 servers have now been ordered to shut down their websites and pay an amount of $150,000. from Rainbow6

 

Mi az a DoS és DDoS?

A DDoS (Distributed Denial of Service) egy elosztott szolgáltatásmegtagadással járó támadás, amely az informatikai szolgáltatás teljes vagy részleges megbénításában mutatkozik meg. Egész gépparkok vehetnek részt ilyen támadásokban, aminek során a szerverek nem bírják a terhelést és egyszerűen leállnak.

A DoS és a DDoS támadások lelassítják a játékosok és a szerver kapcsolatát, jelentősen megnövelve a pinget és a desyncet. Ezt játékosok saját előnyükre használják, amivel eredményesebbek lehetnek, vagy csak tönkretehetik a játékélményt.

Reméljük, hogy a Ubisoft törekvése folytatódik és még több DDoS támadót akadályoznak meg abban, hogy szórakozzanak a szerverekkel és velünk!

https://leet.hu/?s=cyberpunk&post_type=product

×