Emlékezetes hírről értesültünk a minap, hiszen az átnevezett PES alapjáték teljességgel ingyenes lesz a fanok számára, de történtek más izgalmak is a japánok háza táján.

Első körben beszéljünk kicsit a 2020-as évről, amikor is nem jelent meg új PES játék, amiből már könnyen lehetett következtetni arra, hogy valami hatalmasat akar dobbantani a Konami. A szeptemberben érkező következő kiadás merőben el fog térni elődjeitől, mivel

Pro Evolution Soccer 2022 helyett eFootball lesz a játék címe, mely ingyenes játszható lesz.

A hírt már hivatalosan is megerősítette a Konami.

A megjelenés formátuma is merőben megváltozik majd: összevetve a Fifa sorozat évente megjelenő fizetős tartalmaival, itt a megjelenés után a már meglévő programot tudjuk majd további patch extrákkal turbózni. Az még kérdés, hogy milyen időközként érkeznek az újdonságok. Arra azonban mérget vehetünk, hogy a klubspecifikus kiadással, kiegészítőkkel találkozunk ezek után is, hiszen hatalmas hasznot hajt a Konami számára az innen érkező zseton. 

Eddig nem kisebb klubok tartoznak az eFootball égisze alá, mint a Juventus, a Barcelona, a Manchester United, vagy az AS Roma.

Talán senkinek sem kell bemutatni ezeket a világgazdaságban is hatalmas lábnyomot hagyó ‘vállalatokat’. Az eFutballnak pontos megjelenési dátuma még nincs, de az biztos, hogy ingyenesen játszható lesz. Ha tartják magukat a szokásaikhoz, akkor a játék szeptember közepén érkezik, PS5, PS4, Xbox Series S/X és PC platformokra, illetve később várható iOS-re, valamint Androidra is.

A fent látható ütemterv szerint az eFutball különböző új funkciókkal bővül majd.

Kora ősz:

  • Teljesen új játékélmény, Unreal Engine alatt
  • Keresztjáték a volt és next gen konzolplatformok között (együtt játszhat a PS4-es és PS5-ös, Xbox One és Xbox Series X/S játékos.

Ősz:

  • Cross-platform matchmaking Pc és konzolok között
  • Team Building Mode – építsd fel saját csapatodat
  • Online Leagues – küld csatába csapatodat a világ ellen
  • Match Pass system – szerezz jutalmakat és játékosokat azzal, hogy játszol (kvázi Battle Pass)

Tél:

  • Mobilkontroller támogatás
  • Teljes cross-platform – PC, konzolok, mobil
  • Profi és amatőr esport kupák indulása

Ha ez még nem volna elég a Konami egy másik emlékezetes bejelentést is tett, ami nem más, mint Neymar Junior szerződtetése, aki a következő eFutball Headliners arca lesz.

A brazil származású csatár, illetve 10-es trequartista a saját Insta oldalán jelentette be a meghatározó húzását. Hihetetlen, mennyi jogot birtokol már a japánok focis játéka, simán vetekedhetnek a Fifa sagával manapság.

Ha az előzetesre fennéd a fogad, akkor azt itt láthatod, ebben is tiszteletét teszi a PSG 10-ese.

 

Ezek alapján eléggé ütősnek tűnik az érkező eFootball, bár nyilván ez a célja egy kedvcsináló bemutatónak. A kérdés megint a jól megszokott: képes lesz-e felvenni a versenyt a FIFA 22-vel?

https://leet.hu/?s=cyberpunk&post_type=product

×