10 év után a Netflix egy teljesen újfajta tartalommal bővíti az előfizetésének kínálatát, és hivatalosan is belép a videojátékok világába.

Mint arról korábban már többször is értekeztünk, a Netflix úgy tűnik, hogy megvetné a lábát a videojátékok palettáján is, olyan cégekkel versenybe szállva, mint a Microsoft, a Sony, vagy az Amazon. A piacvezető film- és sorozatstreaming szolgáltató ugyanis egy folyamatosan bővülő előfizetéses játékkínálatban gondolkozik, hasonlóan az említett vállalatok megoldásaihoz, amit most hivatalosan is megerősített.

Jó hír, hogy a plusz szolgáltatásért (tartalomért) nem számítanak fel többletköltséget – vagyis nem kell külön előfizetni rá, bár azt nem tudni, hogy mely csomag részét fogja képezni, esetleg az összesét. Rossz hír, hogy valószínűleg ezeknek a csomagoknak az ára emelkedni fog. A szignifikáns eltérés viszont a fent említett cégekhez képest, hogy a Netflix elsősorban mobilos játékokat fog készíteni – amit tulajdonképpen Mike Verdu szerződtetésével már messziről sejthettünk.

10 év után köszönt be a változás

Bár a Netflixet streaming szolgáltatásként ismerik, amelynek nyilvánvaló versenytársai az olyan platformok, mint a Disney+, az HBO Go/Max, vagy az Amazon Prime, a vállalat valójában az olyan közösségi oldalakat, mint a TikTok, és a popkultirális óriássá terebélyesedett Fortnite-ot tartja az igazi konkurenciának.

Ezért is gondolták úgy, hogy ideje lesz egy másfajta, a szórakoztatóiparban gigantikussá nőtt játékos tartalommal kísérletezni, méghozzá a legnagyobb elérést biztosító platformon, a mobilon.

A játékok felé való további terjeszkedésünk korai szakaszában vagyunk, építve az interaktivitás körüli korábbi erőfeszítéseinkre (pl. Black Mirror: Bandersnatch) és a Stranger Things játékainkra” – közölte a Netflix. „A játékokra úgy tekintünk, mint egy újabb új tartalmi kategóriára, hasonlóan az eredeti filmek, animációs filmek és a nem forgatókönyves tévéműsorok terén történő terjeszkedésünkhöz. A játékok a filmekhez és sorozatokhoz hasonlóan a Netflix-tagok előfizetésében is benne lesznek, további költség nélkül. Kezdetben elsősorban a mobileszközökre szánt játékokra fogunk összpontosítani„.

Ez azt is jelenti, hogy a Netflix jelenleg még verbuválódó fejlesztőstúdiói elsősorban saját, eredeti tartalmat fognak készíteni, melyek a vállalat tulajdonát képezik – ezeknek egy későbbi cikkünkben utána járunk. A Netflix kísérletezése persze nem rizikómentes, azonban ha a tartalmak nem csak jók lesznek, de keresztmarketinggel jól el is tudják őket adni, akkor akár még jól is elsülhet.

Akkor pedig pláne, ha a már meglévő játékos szerződéseiket szorosabbra tudják venni, ugyanis megannyi videojáték adaptációját ők készítik – olyanokat mint az Assassin’s Creed, Tomb Raider, Resident Evil, The Division, The Witcher, Splinter Cell, Far Cry és még sok-sok mást.

via – GameSpot, BBC, Bloomberg

https://leet.hu/?s=cyberpunk&post_type=product

×