A Casio egészen elegáns módon ünnepli a Pac-Man 40. születésnapját, aminek örömére tematikus módon visszahozták az egyik ikonikus karórájukat is.

Japánból egyre több retro ihletésű cucc érkezik, elég talán csak az új, okosóra-szerű Tamagotchira gondolnunk, ami leginkább a 90-es és 2000-es évek tájékán hódított. Most hasonló dologgal rukkolt elő a Bandai Namco is, amely a legendás Pac-Man 40. évfordulója alkalmából a Casioval összeborulva repítenek minket a múltba – vagy épp a múltat repítik a jelenbe.

A Bandai részéről korábban már volt hasonló együttműködés, de ilyen menőhöz talán még nem volt szerencsénk, ami egyenesen a 80-as évekből tért be hozzánk. Az új bejelentés a Casio F-100 klasszikus órájának újragondolása, ami annak idején az egyik legfejlettebb órának számított. Volt benne stopperóra, digitális ébresztő és még naptárfunkciókat is találtunk anno benne – ez természetesen a Pac-Man verzióval sem változik.

De ami talán a leghíresebbé tette az az volt, hogy ezt az órát viselte Ripley az 1979-es, mára kultikussá vált Alien moziban.

 

Az A100WEPC névre keresztelt új modell mint említettem, tudásában teljesen meg fog egyezni az elődjével, tehát a fent taglalt funkciók maradéktalanul megtalálhatóak lesznek benne. Kap még háttérvilágítást, vízálló borítást, de ami ránézésre különlegessé teszi – a retron túl -, hogy teljes mértékben Pac-Man dizájnnal színezték ki.

Az új óra augusztusban fog megjelenni, de egyelőre sajnos csak Japánban fogják forgalmazni, és nem tudunk más megjelenésről. Viszont, ha valaki tényleg nagyon szeretne egy hasonló Pac-Man mintázatú múltidéző karórát, akkor mindenképpen érdemes lehet rákeresni a Timex T80-as modelljére, ami ugyancsak kapott egy hasonló kiadást, és azt Magyarországon is be lehet szerezni, nagyjából azonos áron.

https://leet.hu/?s=cyberpunk&post_type=product

×