Bármennyire is furcsa, mára már a nyugdíjasok is gamerré váltak, ráadásul egy kutatás azt is megmondja, melyek a kedvenc címek.

A fiatalokban szerintem még manapság is az a sztereotípia él, hogy az idősek, különösen a 60 éven felüliek nem ismerik, nem szeretik, nem használnak számítógépet, főleg nem játszanak. Valamiért még mindig az él az emberekben, hogy a videojáték gyerekeknek, fiataloknak való és az idősek nem képesek befogadni. Pedig úgy tűnik, hogy ez egy téves elképzelés, és az idősek nem csak hogy interneteznek, de játszanak is. Egy friss kutatás is ezt bizonyítja.

Angliában a 60 éven felüliek több mint 400 órát töltenek játékkal évente.

Az energyhelpline.com Egyesült Királyságban készült friss kutatása szerint az országban a 60 éven felüliek imádnak játszani, átlagban egy évben több mint 400 órát töltenek a game előtt. Persze emellett az is kiderítették, hogy melyek azok a játékok, melyeket a legtöbbször vesznek elő.

  • Candy Crush
  • Tetris
  • FIFA
  • Call of Duty
  • GTA
  • Minecraft

Talán senkit nem lep meg, hogy az idősek körében a mobiljátékok a legnépszerűbbek. A Candy Crush még a fiatalabban körében sem olyan népszerű, mint 60 év felett. Hasonlóan ehhez, a Tetris szintén az idősek kedvence manapság. Természetesen bár a fiatalok sokkal többet pörgetik az olyan címeket, mint a GTA, a FIFA, a Call of Duty vagy a Minecraft, az idősebb korosztály szép lassan felzárkózik. A megkérdezettek 49 százaléka telefonon játszik, 40 százalék táblagépen és csak 12 százalék PlayStation 4-en.

A felmérés során egyébként 2000 embert kérdeztek meg, a résztvevő 60 éven felüliek 30 százaléka szerint a játékok jót tesznek a mentális egészségnek, másik 30 százalék pedig a valóságból próbál menekülni a játékok világába. Így kicsit le tudják küzdeni a magányt, különösen ami a járvány alatt tapasztaltak.

„Az idősebb generáció új módszereket keres a szocializációra és a magány kezelésére, nem csoda tehát, hogy sokan a videojátékok felé fordultak. Kutatásunkból kiderült, hogy a játék mindenki számára elfogadható módja a társasági életnek, kortól függetlenül” – írták a kutatók.

Sajnos az a helyzet, hogy egyszer mi is megöregszünk, és akkor majd rólunk is ilyen cikkek készülnek, hogy mely modern játékokat pörgetjük. Érdekes világ van/lesz, nem igaz?

https://leet.hu/?s=glorious&post_type=product

×