Gépház a jövőből.

Ezúttal egy igazi gigászi fenevad került a tesztpadunkra. A gigászit pedig mind méretben, mind pedig súlyban kell érteni, a Thermaltake AH T600 ugyanis nem kevesebb, mint 20,6 kg-ot nyom, ami nagyjából a négyszer nehezebb, mint az átlagos gépházak.

Már első ránézésre is robosztus a külseje, ez pedig nem véletlen, ugyanis a helikopterek dizájnja köszön vissza több helyen. A gondosan elhelyezett díszítőelemek elsőre nehéz szerelhetőséget sejtet, ám szerencsére sokkal jobb a helyzet. Az egész gépház ugyanis moduláris szerkezetű, azaz kipattinthatunk bármit, ami az utunkba kerül.

Méret, minőség

Na, de hogy mekkora a hely? Az AH T600 egész pontosan 628.3 x 337 x 763 mm-es méretekkel rendelkezik, ez brutális. Az EATX-es méretű házak között is kiemelkedő, így már lehet sejteni, hogy bőven lesz hely mindenre. A súlya pedig nem kevesebb, mint 20,6 kg, ami a minőségi anyaghasználatnak köszönhető.

„Ebben még volt anyag” – gondolhatjuk vissza majd 20 év múlva

Ez viszont az AH T600 egyik negatívuma is, a gépházat ugyanis nem egyszerű emelgetni. Mondhatni két emberes meló, ha csak nem vagyunk jó kondiban, akkor még kondi után levezetésként megemelhetjük még párszor a kicsikét.

Az anyagminőségre viszont nem lehet panasz. A külső váz, mind a belső elemek tapintása mind-mind elsőosztályú. Egyedül a ventilátortartó keret sikerült gyengébbre a vártnál, de ez sem vészes. Edzett üvegek oldalt, a csatlakozásoknál gumi gyűrűt találunk, a szerelhetőség pedig kiemelkedő. Az első kukucskáló ablakok is jópofák, egyszóval a minőségben nem sok kivetnivalót fogunk találni.

Hátulról kicsit szellős a hely, ez pedig az egész gépházra igaz. Sem zajcsökkentő elemek, sem pedig porszűrőket nem találunk rajta. Rendkívül könnyen átjárja a levegő, ami előny a hűtés szempontjából, viszont így gyakran kell majd takarítani, főleg ha poros szobába szánjuk az AH T600-at.

Moduláris kivitel

 

A gépházat teljesen elemeire szedhetjük szét, mindössze pár mozdulat segítségével. Kezdve a felső résztől, egészen az oldalakig. A fém tetőt például négy 3D-s csavar fogja, így aki XXXXL méretű vízhűtést szeretne beszerelni, az jó helyen jár, ugyanis felülre maximum 360 mm-es bordákat, míg előre akár 480 mm-es radiátort is betehetünk.

Ezen felül jobb oldalt is van egy 360 mm-es hely, ventilátorokból pedig szintén nehéz lesz telepakolni, ugyanis felülre rakhatunk akár 3 darab 120mm-es ventilátort és jobb oldalt is ugyanennyi helyet találunk, persze emellett még elől is van hely 4 darab 120 mm-es példánynak, de a 14 centis ventilátorokat is ugyanúgy fogadja.

Kábelmenedzsment

Mivel egy szinte teljesen átlátszó gépkuckóról van szó, így nem épp a kábelmenedzsment az Thermaltake AH T600 legfőbb erőssége. Nem arról van szó, hogy nincs lehetőség a kábelek elvezetésére, mert bizony megvan a külső keret, sőt, külön kábelvezető csatornákat is találunk a színfalak mögött.

Mivel az AH T600 oldala is üveg, így a kábelekkel mindig találkozni fogunk. Ettől függetlenül szépen el lehet rendezni a kábeleket, ha rászánjuk az időt. Tápegységválasztásnál mindenképp érdemes a moduláris kivitelűek felé kacsingatni.

Specifikációk

Ház típus: Teljes méret
Anyag: Fém és üveg
Súly: 20,64 kg
Hely: 8
HDD/SSD helyek: 2x 3.5″ vagy 3x 2.5″
Alaplap támogatás Mini ITX, Micro ATX, ATX vagy E-ATX
Méret: 628.3 x 337 x 763 mm
Front Door/Cover: N/A
Első ventilátorhelyek: 4 x 120mm vagy 3 x 120mm vagy 2 x 120mm vagy 1 x 120mm
Jobb oldali ventilátorhelyek 3 x 120mm vagy 2 x 120mm vagy 1 x 120mm
2 x 140mm vagy 1 x 140mm
Felső ventilátorhelyek: 3 x 120mm vagy 2 x 120mm vagy 1 x 120mm
2 x 140mm vagy 1 x 140mm
I/O: 1x USB 3.1 Gen2 Type-C
2x USB 3.0
1x USB 2.0
1x Fejhallgató
1x Mikrofon
Kompatibilitás: CPU hűtő: 195 mm
GPU: 440 mm (300 mm vízpumpával)
PSU: 200 mm

Galéria

Köszönjük a 360PR Solutionnek a tesztterméket!

Összefoglalás

Moduláris kincsesbarlang – Thermaltake AH T600 teszt


Szerzői értékelés

8

A Thermaltake AH T600-asa egy igazi üdítő folt a gépházak világában. A súlya és a mérete mind óriási, de épp ebben rejlik a varázsa. Ez tipikusan egy high end gépet kíván, így a mi kis mATX-es lapunk például teljesen eltűnt benne. Aki töménytelen mennyiségű hűtőtesttel szeretné a lehető legnagyobbat villantani, az viszont jó helyen jár. A minőségi anyaghasználat mögött vaskos árcédula is rejlik, cserébe viszont garantált a mosoly.

robusztus dizájn

moduláris kivitel

elképesztő mennyiségű hely

kábelmenedzsment

könnyen szerelhető

durva árcédula

nehéz

porszűrők hiánya

 

 

Olvasói értékelés

0

×