Egy rejtélyes magyar alapítású, de amerikai székhelyű vállalat segít a Kínából száműzött bányászoknak a világ másik részére költözni.

Miután a kínai kormány igen határozottan és keményen kijelentette, hogy a továbbiakban nem tűri meg az országhatáron belül a kriptovaluta-bányászok tevékenységét – és a kereskedelmet -, egyre többen szedik a sátorfát újabb „otthon” után kutatva. Az Optimum Mining Host nevű óriási kínai bányászcég pedig meg is találta az új székelyét, ahová magyar segítséggel juttatja el a kulcsfontosságú eszközeit.

A vállalat a következő 24 hónapban 1 millió kriptobányász-eszközt (rigeket) szállíttat Kanadába a Black Rock Petroleum Company segítségével.

A Black Rock Petroleum Company egy 2013-ban alapított amerikai vállalat, amelynek első embere és ügyvezetője Nagy Zoltán – olvasható a cég honlapján, ami nagyrészt (gyanúsan) stockfotókból áll össze. A hivatalos nyilatkozatból az ugyan nem derül ki, hogy miért Kanadára esett a választás, azt viszont igen, hogy egy valós üzletről van benne szó.

Azt nem tudni pontosan, hogy miért Kanadára esett a választás, az viszont biztos, hogy egy harmadik fél, az Albertában található Caledonian Mainstream nevű vállalat bevonásával fog történni az üzembe helyezés. Albertában három bányásztelepet állítanak majd fel, az egyik 200.000, a másik 300.000, az utolsó és egyben legnagyobb üzem pedig 500.000 géppel fog működni – 2023 végéig. Az telepek felállítását követően a Calendonian teljes egészében besorozódik a magyar vezetésű BRPC alá, és annak leányvállalataként működik majd tovább.

Azt egyelőre nem tudjuk, hogy a költségek a vállalatok között hogyan oszlanak majd el, a rejtélyes (és ha engem kérdeznek, különösen gyanús) üzlet viszont egy igen érdekes dologra világít rá. Mégpedig arra, hogy a Kínából száműzött bányászok jelenleg valóban ki vannak szolgáltatva a külföldi cégeknek, akiknek a segítsége nélkül, úgy tűnik nem lennének képesek viszonylag gyorsan odébb állni, és folytatni a munkát.

via – Bloomberg, Wccftech

https://leet.hu/?s=glorious&post_type=product

×