Az elmúlt hat évben gyakran felmerült az ingyenes Rainbow Six: Siege lehetősége, de a fejlesztők mindig elvetették az ötletet.

Biztos sokan emlékeznek rá, de már a megjelenés időpontjában sem volt könnyű dolga a Rainbow Six: Siege-nek. Taktikai FPS-ből ugyanis mindenki a CoD, BF és CS játékokat ismerte, innen kellett felküzdenie magát az R6:S-nek a világszintű ismertségig. Sőt az elmúlt hat évben rengeteg új kihívója is akadt.

Megjelentek a Battle Royale játékok, és a PUBG, a Fortnite, a Warzone és az Apex is mind a korábbi FPS-ek játékosbázisából táplálkozott.

Ennek ellenére a Rainbow Six: Siege köszöni szépen, tökéletesen jól van a mai napig. Idén márciusban rekordot jelentő 200.000 ember játszott vele egyidejűleg. Figyelembe véve, hogy nem ingyenes CS-ről vagy Battle Royale-ról beszélünk, egy igen magas számnak tekinthető.

És ha már ingyenesség…

Teljesen egyértelmű, hogy a játékosszám további hizlalására tökéletes módszer lenne a játékot átalakítani Free-To-Play lövöldözéssé. A sok új játékos által vásárolt Pass-ok és packok vélhetően még többet is hoznának. De persze a csaló és a toxic játékos is megnőne hirtelen. Plusz mi lesz azokkal, akik korábban pénzért vették meg a játékot, és segítették ezzel is a Ubisoft munkáját?

Nem tűnik tehát egyszerűnek a döntés, legalábbis kívülről. Merthogy cégen belül elvileg semmilyen kérdés nincs az ügyet illetően, Aurélien Chiron a PCGamesN megkeresésére határozott állást foglalt arra a kérdésre:

Mikor lesz F2P játék a Rainbow Sox: Siege-ből?

„Folyamatosan kutatjuk a lehetőségét, hogy miként lehetne egyszerre új játékosokat is bevonni, és növelni a visszatérő playerek számát. Az viszont, hogy Free-To-Play játékot csináljunk az R6-ból, továbbra sincs napirenden. Nem lesz ingyenes.”

Egy ideig tehát még nyugodtak lehetünk, a mohóság úgy tűnik nem a Ubisoft pályája. Tartsák meg még jó sokáig ezt a jó szokásukat.

https://leet.hu/?s=glorious&post_type=product

×