A SentiOne elemzői megvizsgálták a magyar internetezők mobilgyártókat érintő és említő aktivitását és hozzászólásait, amiből kiderült, hogy mely márkákat szeretjük a legjobban.

Tudjuk, halljuk, látjuk és sokszor tapasztaljuk is a komment szekcióban, hogy mekkora bandaháborúk képesek kialakulni egyes mobiltelefon márkákról szóló cikkek és posztok alatt. A SentiOne elemzői a magyar netezők, de leginkább a közösségi médiákban kommentelők, értékelést hagyók véleménye alapján készített egy ‘Okostelefon Social Indexet’, ami alapján pontozva rangsorolták a hazánkban kereskedelmi forgalomban elérhető készülékeket.

A lista felállításához több mint 200.000 véleményt vettek alapul, amik alapján pontozták a gyártókat és a készülékeket. A pontok kiosztása során természetesen a pozitív hozzászólások mellett a negatívakat is figyelembe vették, ahogyan számításba vették az említések mennyiségét, minőségét, és az érzelmi töltetüket is.

Mindez alapján a magyarok legkedveltebb mobilmárkája toronymagasan a Samsung lett, ami 16.351 pontot gyűjtött össze.

A második legnépszerűbb az Apple lett, ami 11.370 pontot tudott összegyűjteni, ami éppen csak elég volt a harmadik Huawei beelőzésére, ami 11.361 ponttal nagyon ott volt a sarkában. Negyedikként a Xiaomi telefonjai végeztek, nem is olyan sokkal lemaradva az élbolytól, a maga 10.399 social index pontszámával. Őket viszont eléggé lemaradva követi a többi gyártó, amit ötödikként a mobilpiacból kivándorló LG vezet 5339 ponttal.

A SentiOne azt is elárulta, hogy hol beszélnek a legtöbbet a mobilokról, és a vizsgált platformok/oldalak közül a Facebook, vagyis a közösségi médiában található a legkevesebb említés – igaz, itt vívják a legádázabb csatákat a gyártók becsületének védelméért az ultrák.

A magyarok többsége (közel a fele – 43%) azonban még mindig inkább fórumokon vitatja meg a készülékeket érintő témákat, de a Facebooknál nagyobb arányban találtak hozzászólásokat a gyártók weboldalán is. A mérések szerint a logout.hu, a mobilarena.hu és a prohardver.hu voltak a legnépszerűbb oldalak, ahol mobilokról beszélgettek a magyar netezők.

Te melyik mobilmárkára esküszöl? Hol szoktál a témában csevegni-vitatkozni?

https://leet.hu/?s=glorious&post_type=product

×