Jönnek az új hangulatjelek, de egyik-másik egészen biztosan sokaknak nem fogja elnyerni a tetszését.

Néhány nappal ezelőtt az Emoji Világnap alkalmából az Unicode Consortium bemutatta a hamarosan érkező új hangulatjeleket melyek között vannak, amik egészen fontos problémákra hívják fel a figyelmet.

Az egyik ilyen az olvadó fej és a korall, ami egyértelműen az egyre komolyabb problémát jelentő globális felmelegedésre és az éghajlat változásra utal. Ezeken túl pedig lesznek átlagos, de jópofa emojik is, mint a kukucskálós arc, az örömben mindjárt sírós fej, a madárfészek vagy még sok-sok más mellett a röntgenkép. Tehát egy csomó olyat kapunk, amit sokan fognak majd használni – ha mást nem majd poénból.

Ezeken felül azonban érkeznek olyanok is, melyek minden bizonnyal néhányaknál ki fogják vágni a biztosítékot, ami jelen esetben a bajszos terhes férfi lesz.

Emellett érkeznek nembináris emojik: a semleges koronás fej, illetve a semleges terhes személy.

Unicode 14.0 Emoji candidates

Az új hangulatjelek hozzáadása mások eltávolítását jelenti, ami az Unicode 14 esetében valószínűleg a keselyű, a varjú, a felemelt kisujj, az orchidea, a főzőedény, a tengeralattjáró és a láncfűrész búcsúját jelenti.

Az Unicode a tervek szerint idén szeptemberben hagyja jóvá a Unicode 14 karakter teljes és végleges listáját, így valószínűleg valamikor 2022 első felében számíthatunk arra, hogy a fenti emojik megjelennek a készülékeinken.

via – ArsTechnica, Engadget

https://leet.hu/?s=glorious&post_type=product

×