A maláj hatóságnak is a begyében vannak a kriptovaluta-bányászok, akik miatt többször tapasztaltak áramkimaradásokat. Most egy úthengerrel vesznek elégtételt.

Malajziában nem laca-facáznak az illegális kriptobányászokkal. Miri városának hatósága ugyanis február és április között hat illegális bányászt kaptak el, akik a tevékenységük fenntartásához különösen nagy mennyiségű áramot loptak – írja a Vice. A hat razzia során összesen 1069 eszközt (riget) foglaltak le, melyek becsült összege nagyjából 370 millió forint.

A rendőrség ezek után úgy látta helyesnek, ha alaposan példát statuálnak, ezért fogtak egy úthengert, majd a földre helyezett rigeken elegánsan áthajtottak. Azt egyik hírportál és a rendőrség maga sem írta, hogy erre valójában mi szükség volt, hiszen ez aligha visszatartó erejű demonstráció, bár az igaz, hogy a kriptobányászokat nem igazán szívlelők számára örömteli látvány lehet.

Az persze már egy másik kérdés, hogy mégis miként szabadulnak meg az így keletkezett roppant környezetszennyező e-hulladéktól, amit így aligha lehet újrahasznosítani…

 

A kriptovaluta-bányászattal szemben egyre többen lépnek fel hasonló szigorral, főleg akkor, ha azok még áramot is lopnak. Nemrég például ukrajnában történt egy fentihez kísértetiesen hasonlító akció, amely során a bányászeszközökön túl 3800 PlayStation 4-et is találtak, melyekről a napokban derült ki, hogy valójában mire használták őket- és nem, nem kriptovaluta-bányászarta…

https://leet.hu/?s=glorious&post_type=product

×