A letartóztatott ukrán bányászok a kriptovalután kívül egy másik, meglehetősen kreatív módját választották a pénzszerzésnek.

Néhány nappal ezelőtt számolt be arról az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU), hogy lekapcsoltak egy illegálisan működő kriptobányász üzemet, ami a közeli erőműből lopta az áramot.

Az eszközök lefoglalása közben viszont a szokványos bányászati eszközökön túl mindenki meglepetésére több ezer PlayStation 4 Slim konzolt is találtak – akkor még azt feltételezvén, hogy egy módosításnak köszönhetően azokat is kriptobányászatra használtak.  A Tom’s Hardware információi szerint azonban nem erről van szó, a PS4 gépeket nem bányászatra használták, hanem arra,

hogy ritka karaktereket szerezzenek a FIFA 2021-ben, majd jó pénzért eladják az azokhoz tartozó fiókokat.

Az SZBU által az eljárás közben készített képeken ugyanis tökéletesen látható, hogy néhány konzolból lemezek kandikálnak ki. Ezek az ukrán 3DNews és a Delo hírportálok értesülései szerint a FIFA 21 lemezei voltak, amik nem azért voltak ott, mert éppen játszani szerettek volna velük.

Az esetet több lehetséges forgatókönyvvel is magyarázzák. Az egyik szerint a módosított konzolokra rákötöttek egy neurális hálót, ami irányítva a PlayStation-öket folyamatosan grindelték, vagyis gyűjtotték a FIFA Ultimate Team játékbeli valutáját. Az így kreált pénzzel teli profilokat ezután eladják, majd kezdődik minden elölről egy friss profillal.

Egy másik szerint az így szerzett in-game valutából – szintén a neurális hálózat irányításával – elkezdenek pakkokat, különböző játékoskártyákat tartalmazó csomagokat bontani, ilyen módon szerezve egyre több és jobb, ritkább játékosokat. Egy harmadik verzió szerint valódi pénzekkel töltötték fel az új játékosprofilokat, melyekből a fentihez hasonló módon nyitogattak pakkokat, ugyancsak a ritka játékosokra hajtva.

Ami viszont mindegyik esetbe biztos, hogy az így kreált mesterséges FIFA 21 profilokat jó pénzért eladták.

Mindez azt bizonyítja, hogy az SZBU-nak valóban egy sokoldalú brigádot sikerült lekapcsolnia, ugyanis nem elég, hogy a szomszédos teremben több száz videokártyával és pár tucat processzorral kriptovalutát bányásztak, több ezer PS4-et sokat érő FIFA profilok készítésére használtak. Mit ne mondjak, azért ez meglehetősen kreatív módja a pénzszerzésnek.

https://leet.hu/?s=glorious&post_type=product

×