Az Amazon még nagyobb szeletet kérne az emberek magánéletéből, a szakértők többsége viszont figyelmeztet.

Az Amazon hivatalosan is engedélyt kapott a Szövetségi Kommunikációs Bizottságtól (FFC) a legújabb szenzortechnológiája előtt, ami az 57-64 GHz-es sávban fogja figyelni az emberek alvását. Nem kell megijedni, természetesen nem mindenkit, csak azokat, akik szívesen szolgálják a Big Tech vállalatot az egyik legprivátabb információival, és befizetnek a még nem bemutatott kütyüre.

A radarérzékelők használata az alváskövetésben javíthatja az alváshigiénia tudatosságát és kezelését, ami viszont jelentős egészségügyi előnyökkel járhat sokak számára… A radarérzékelők lehetővé teszik a fogyasztók számára, hogy felismerjék a potenciális alvásproblémákat” – írta az Amazon június 22-i eredeti kérelmében.

A Business Insider külön megjegyzi, hogy az Amazon a publikum számára sok információt nem szolgáltatott még az alvásfigyelő szenzoraival kapcsolatban. Azt azonban tudni, hogy nem mobileszközön keresztül lesz alkalmazható, ami arra utal, hogy ez a már most is vitatott Halo karszalagon, vagy egy közelgő, egyelőre be nem jelentett terméken keresztül fog bevezetésre kerülni.

A dolgok fekvése alapján az Amazon távoli alváselemzésbe való belépése nagyjából úgy hangzik, mint a Google Soli Radar érzékelője, amely már elérhető a Nest Hubokon. Hogy pontosan mikor fog debütálni az eszköz még nem tudni, egyelőre csak az amerikai államokban kapta meg a szükséges engedélyeket, de minden bizonnyal fogunk még hallani róla.

Az Input magazin (és számos másik szakértő) azonban figyelmeztet – amivel sokan egyet is fognak érteni, hogy ha maga a technológia érdekesnek és sok területen valóban hasznosnak tűnik, érdemes kétszer is átgondolni, hogy valóban ennyire ki akarjuk-e szolgálni az egyik legnagyobb tech vállalatot a legprivátabb infóinkkal.

via – Input, Business Insider, Tweak Town

https://leet.hu/?s=glorious&post_type=product

×