Agit Katilmist, a török származású kanadai profi FIFA játékost egy évre eltiltották, miután egyik ellenfelére bántalmazó megjegyzéseket tett.

Az idei év igazán remekül alakult a Agit Katilmist, vagy nicknevén Agitpower számára. A FIFA 21 alatt képviselhette Kanadát a #StayAndPlay Kupa eNations rendezvényén, profi szerződést kötött vele a Vancouver Whitecaps és bejutott a játék legnevesebb versenyére, a FIFA eWorld Cupra is. Egy rossz megjegyzés miatt azonban minden megváltozott.

Agit szokásos módon FIFA-val töltötte az idejét, amikor egyik ellenfelével szemben nagyon felhúzta magát. Ugye ez nem meglepő, hiszen szinte mindegyik FIFA játékos akadt már ki a játék valamilyen szegmensén. A probléma itt az, hogy Agitpower éppen adásban volt, így sajnos az ő kirohanásáról felvétel is készült. Lényegében azt kívánta ellenfelének, hogy ugorjon le egy hídról és ölje meg magát. Másodpercek alatt olaj került a tűzre, és pillanatok leforgása alatt Agit karrierje összeomlott. Hétfőre a klubja azonnali hatállyal szerződést bontott, a nézői eltávolodtak tőle, és a helyét a FIFA eWorld Cupon is elvesztette. Ezenfelül az EA 365 napra el is tiltotta, mindenféle versenyzéstől.

Agit természetesen elismerte bűneit és elnézést kért mindenkitől, akit megbántott. A büntetését elfogadja, és az elkövetkezendő egy évben arra törekszik, hogy jobb emberré váljon. Az biztos, hogy ez az élmény egy ideig kísérteni fogja, főleg akkor, ha többször nem sikerül kijutnia a Világbajnokságra.

Szerintetek jogos a büntetés?

×