A Sony közelebbről monitorozza a Nintendo eladásait, ami miatt akár a saját konzoljainak az ára is tovább emelkedhet. Vajon ez lesz a jó irány?

Nagyon sokan várták a Nintendo új konzoljának a bejelentését. A legtöbben a Nintendo Pro változatára számítottak, míg végül a Nintendo OLED-ről rántották le a leplet. Az új konzol piacra dobása akár a többi új generációs modell árát is megemelheti.

Hogy pontosan ez miért is lehet? A Nintendo új konzolja az OLED kijelzőn kívül nem hoz különösebb GPU, vagy CPU változást, aminek köszönhetően továbbra is a Playstation 5 és a Xbox Series X modelljei lesznek a legerősebb új generációs konzolok. A felmérések szerint a Playstation 5-re nagyobb az igény, mint a Microsoft által kiadott vetélytársra. A chip hiány miatt továbbra is hiánycikk lesz a PS5, és mivel a Nintendo nem enyhíti a játékosok igényeit, így akár tovább emelheti a Sony konzoljának az árat.

 

Jogosan vetődik fel a kérdés, hogy miért lesz drágább az OLED kijelzős változat, mint az eredeti. A Nintendo továbbra is népszerű és tartja az árát a megjelenés óta, aminek köszönhetően nem szükséges árakat csökkentenie. Emellett egyre több olyan játék jelenik meg hamarosan, amelyek kihasználják a Playstation 5 adottságait. A FIFA 22 már konkrétan külön technológiát hoz el, melyet a régi generációs konzolokra nem is kapunk meg.

Ha minden így marad az is lehet, hogy hamarosan a PS5 ára tovább nő.

Te birtokolsz már új generációs konzolt?

×