Vannak hackerek, akik rosszat akarnak, és vannak olyanok, akik csak információt szeretnének. És vannak hackerek, akik majdnem megbénították a világot.

Amióta léteznek számítógépes rendszerek, azóta vannak olyanok is, akik szeretik feltörni azokat. Hackerek képesek egyszerű vírusokat telepíteni, adatokat lopni tőlünk, de akár cégeket, kormányokat is megdönthetnek, ha bizalmas információkhoz jutnak.

Amikor kritikusan fontos biztonsági és gazdasági folyamatok működéséhez elengedhetetlenek az informatikai eszközök hálózatai, olyankor veszélyesen nagy kárt képesek tenni a kiberbűnözők, hackerek. Az esetek többségében amúgy nem is feltétlenül arról van szó, hogy szándékosan akarnának megbénítani nagy rendszereket, legtöbbször csak inkább meg akarják mutatni, mire képesek, vagy esetleg földönkívüliekről készült fotók után keresgélnek a kormányzati gépeken.

Következzenek tehát a hackerek, akik majdnem megbénították a világot.

 

Ha tetszett a videó, jelezd ezt felénk egy lájkkal, és ne felejts el feliratkozni a csatornánkra, hogy ne maradj le a sorozat következő részeiről sem!

https://leet.hu/termekek/pc/pc-komplett-gepek-konfiguraciok/

×