Első Európa, második Európa, harmadik Európa. A negyedik pedig Lengyelország. Úgy tűnik, MM szempontjából tényleg Európa a vezető nagyhatalom.

Régóta tudjuk, hogy a CS:GO játékosok körében Európáé a legnagyobb bázis. Ha szétválasztjuk a játékosokat, tehát FaceIT-re, ESEA-ra és MM-re bontjuk őket, akkor számszerűen is kirajzolódik ez a fölény.

A SteamDB júliusi statisztikáit böngészve kiderül, a négy legnépszerűbb MM szerver mind Európából érkezett.

Július 14-re koncentrálva látható, hogy összesen 437.843 játékos MM-ezett a világon egy nap alatt, amiből 215.629 játékos érkezett európai szerverről. Ha a szerverekre lebontott statokat nézzük, akkor ráadásul az első négy helyen egyaránt EU szervert találunk: EU North, EU West, EU East és Lengyelország. A Top10-ben ott van még Spanyolország is, ezzel itt is összejön Európának az 50%.

Érdekesség még, hogy az észak-amerikai régió mennyire mélyen van Európához képest. Hiába működtet itt is 4 szervert a Valve, összesen a játékosok 7,65%-át teszi ki ez a régió. Vagyis az egész NA régió hoz annyi MM játékost, mint a Spanyolországi szerver.

Konkrét régiók között Európa vezet, régióknál is európai az első (EU North) és országok alapján is Lengyelország vezet. Nagyon úgy tűnik tehát, hogy ha MM, akkor Európa tényleg letarolja a közösséget!

https://leet.hu/termekek/pc/pc-komplett-gepek-konfiguraciok/

×