Az ASUS és az NVIDIA tavaly mutatták be a Gundam-animesorozat rajongóinak szánt limitált RTX-eket, amiket most tucatjával árulnak kriptobányászatra.

Az ASUS tavaly egy igen remek hírrel örvendeztette meg a PC-s Gundam rajongókat, amikor bejelentették a kifejezetten nekik készült limitált mennyiségben készült RTX 3080 Gundam-kártyákat. Ezek a GPU-k alapvetően semmi extrával nincsenek megdobva azon túl, hogy az anime mintájára vannak elegánsan beöltöztetve, így az amúgy magasabb ára ellenére érthető, hogy miért vannak annyira oda érte az anime rajongó játékosok…

…akiknek most minden bizonnyal megszakad a szívük, ugyanis több forrás szerint a kriptovaluta-bányászoknak semmi sem szent, és erre a limitált szériára is lecsaptak. A Kotaku és a Videocardz is arról írt, hogy tucatnyi Gundam kártyát kezdtek felhalmozni vietnámi viszonteladók, akik jelenleg felstócolva árulják, kifejezetten bányászok számára egyben.

Ezek a típusú kártyák egyébként azért is lehet érdekes a bányászoknak, mert még azelőtt készültek, hogy az Nvidia elkezdte volna mesterségesen korlátozni a kártyák bányászati teljesítményét.

A galériához bökj a képre:

Szerencsére a kínai bányászok tiltásával és kényszerű költözésének köszönhetően mérséklődni látszik a videokártya piacon az elmúlt egy-másfél évben tapasztalt trend, viszont nem tudni pontosan, hogy ez meddig tart majd ki. Válasszal talán a gyártók és az NVIDIA szolgálhat, akik egyre hangsúlyosabban próbálják kettéválasztani a játékos és a bányász kártyákat – és hosszú távon valóban ez lehet a megoldás.

Mindez persze közel sem nyugtatja azokat a játékosokat, akik a Gundam modellekre gyűjtögettek, de remélhetőleg a problémát az ASUS is látja, és valamikor újabbakkal örvendezteti meg a rajongókat – már a Light Hash Rate-sorozatből.

https://leet.hu/termekek/pc/pc-hardver/pc-videokartya/

×