Épp itt az ideje, hogy komolyabb energiaforrást használjanak kriptopénz-bányászathoz. Amerikában tudják, mi kell ehhez.

A kriptopénz-bányászat úgy tűnik egyre jövedelmezőbb üzlet a világon, nem véletlen az sem, hogy egyre több híresség és cég száll be a bizniszbe. Amerikában például olyan komolyan veszik ezt, hogy hatalmas kriptobányász-farmok jönnek létre, melyek működtetéséhez persze hatalmas energiára van szükség. Így most az amerikai villamosenergia cég, a Talen Energy bejelentette, hogy

nukleáris meghajtású bányász-és adatközpontot hoznak létre 2022 második felében, ahol 300MW energia áll majd rendelkezésre.

Ez tehát azt jelenti, hogy olyan bányászfarm jön létre, mely számára egy atomerőmű biztosítja a kriprovaluta-bányászáshoz szükséges energiát. A Susquehanna Steam Electric Station Pennsylvaniában jön létre, ahol a Talen Energy akár meg is háromszorozhatja a teljesítményt.

Persze nem ez az első eset, amikor egy cég atomenergia-meghajtású kriptofarmot tervez. Az ukrán energiaügyi minisztérium februárban fontolgatta az atomenergiával támogatható bányászatot, júniusban pedig Miami polgármestere szorgalmazta, hogy a város nukleáris energiáját bányászatra használják fel.

Persze vannak olyan tervek is, melyek környezetbarátabb megoldásokon gondolkoznak. El Salvador például vulkán-meghajtású farmot kíván létrehozni, sőt a New York-i vízerőmű is bányássza már a Bitcoint a nyereség növelése érdekében. Van terv napenergiával működő farmra is, de az ugye még gyerekcipőben jár.

Mindezek az erőfeszítések kiválóan mutatják, hogy egyre több időt, pénzt és energiát fektet be a világ a kriptovaluták bányászásába. A kérdés persze már csak az, hogy az atomenergia használata milyen veszélyeket hordoz majd magában? Reméljük, hogy az új bányászfarmok használatakor semmi nem romlik majd el.

Te is szoktál kriprovalutát bányászni?

https://leet.hu/termekek/pc/pc-komplett-gepek-konfiguraciok/

×