A Ubisoft elnöke, Yves Guillemot szerint minden megtettek és megtesznek azért, hogy semmilyen zaklatás ne történjen a munkahelyein, de a szakértők szerint nem eleget.

Tavaly óriási botrány kerekedett a Ubisofton belüli szexuális zaklatásokból, a bullyingből és a szexistakörnyezetből, amelyek a mezei (értsd. általános) fejlesztők számára tarthatatlan munkakörnyezetet jelentett.

Akkor a munkavállalók 25%-a nyilatkozott úgy, hogy visszaélés áldozata vagy szemtanúja volt.

Konkrét esetek napvilágra kerülése után a francia vállalat vezetője, Yves Guillemot kiállt és látványosan elbocsátott néhány érintett vezetőt (köztük világi cimboráját, Serge Hascoët is), ahogyan azt is megígérte, hogy záros határidőn belül átszervezik a vállalatot, hogy ilyenek soha többet ne fordulhassanak elő. A helyzet viszont úgy tűnik mostanra sem javult, sőt. Több fejlesztő jelezte, hogy ugyan 2020-ban valóban voltak elbocsátások, de még mindig rendkívül sok zaklató dolgozik a cégnél, illetve olyanokat is alkalmaznak, akik segítettek nekik a kényes ügyek eltussolásában.

Ez utóbbi alatt az úgynevezett HR-falat értik, vagyis azokat a HR-eseket, akiknek hiába jelentették a zaklatásokat, ritkább esetben a szexuális erőszakot, azok nem jelentették az ügyeket senki felé. Mindezt a HR osztály vezetőjének, Cécile Cornet utasítására, akit Guillemot tavaly látványosan kirúgott, a LeTelegramme szerint viszont még mindig a cégnél dolgozik, közvetlenül a legfelsőbb vezetés mellett – azt azonban nem tudják, hogy pontosan mit.

A tehetséges fejlesztők nem akarnak a Ubisoftnál dolgozni!

Ubisoft n’est toujours pas sorti de la crise déclenchée l’été dernier par la révélation de multiples accusations de viols et de harcèlements sexuels au sein de ses équipes.

Mindez mára oda vezetett, hogy az új, fiatal és tehetséges fejlesztők nem akarnak a Ubisoftnál dolgozni, legalábbis hosszabb távon biztosan nem. Ez pedig alapjaiban határozhatja meg a francia kiadó és fejlesztőcég játékipari megítélését, aminek hosszú távon komolyabb következményei lehetnek – írja a DotEsport.

A vállalat körülbelül 20.000 alkalmazottat foglalkoztat szerte a világon, akiknek folyamatosan félnapos előadásokat és képzéseket tartanak a munkahelyi zaklatásról, szexuális erőszakról és a szexizmusról – illetve a vezetők számára a felelősségre vonhatóságról. Kialakítottak egy új belsős rendszert, amelyen keresztül névtelenül is jelenthetik a kérdéses cselekedetet – de ezek a CSE (szociális és gazdasági bizottság) egyik választott tagja szerint „langyos megoldások”, a problémát valójában nem orvosolják. Persze 2020-hoz képest tényleg jobb a helyzet, de még közel sem elégséges.

Mindenekelőtt a nyilvánosan megvádolt zaklatók közül néhányan még mindig nem hagyták el a vállalatot. Florent Castelnérac, akit tucatnyi tanúvallomásban vádoltak meg, továbbra is a cég egyik leányvállalatának élén maradt. Ez a helyzet például Hugues Ricour, a Ubisoft Singapore vezetőjével, akit ugyan novemberben távolítottak el, még mindig a Ubisoft alkalmazásában áll – egyelőre csapat nélkül.

Sokan azzal vádolják Yves Guillemot-ot, hogy a Ubisoftból egy családi vállalkozást csinált, ami miatt nagyobb mértékű strukturális átalakítások valójában nem lesznek már.

Ez pedig felveti azt a kérdést is, hogy ha valóban nem sikerül elejét venni a toxikus, szexista munkakörnyezetnek, amiben a női alkalmazottak különösen ki vannak téve a szexuális zaklatásnak, akkor így milyen jövő várhat a Ubisoftra? Továbbá mindezek tudatában mennyire hiteles az a kép, amelyet a vállalat próbál festeni magáról a nagyközönség előtt, miszerint elfogadóak, kellően diverzek és progresszivek…

via – DotEsport, Le Télégramme

https://leet.hu/termekek/pc/pc-komplett-gepek-konfiguraciok/

×