Alig pár nap alatt megdöntötték a világ legdrágábban eladott videojátékának rekordját, ezt viszont nem fogják egyhamar lehagyni.

Éppen csak három nap kellett hozzá, hogy megdöntsék minden idők legdrágábban eladott videojátékának a rekordját, melyet a Heritage aukciósház jóvoltából egy rendkívül ritka 1987-es The Legend of Zelda állított fel.

A Nintendo legendás sorozatának első darabja, ami az egyik legkevesebb példányában legyártott verziójából való, akkor három Super Mario Bros.-t beelőzve lett világelső. A sors érdekes fintora, hogy most egy másik, azonban korántsem olyan idős Mario, a Nintendo 64-re megjelent Mario 64 hagyta le, méghozzá közel a friss rekord duplájával.

A Wata osztályozása szerint ez az 1996-os játék közel tökéletes állapotban van, 9.8 pontot kapott, ami az egyik legjobb értékelés, amit hasonló korú játék elmondhat magáról. Az aukciót ugyancsak a Heritage zavarta le, aminek szakértői azt mondták, hogy a világon a legjobb állapotában lévő Mario 64-es példánya ez.

Ennek fényében pedig 1.560.000 dollárt, vagyis 450 millió forintot fizettek érte, mellyel ez lett minden idők legdrágább videojátéka.

Hogy ténylegesen ér-e ennyit egy 25 éves tulajdonképpen teljesen érintetlen Mario, azt nem tudom, az viszont egészen biztos, hogy ez a rekord nem mostanság fog megdőlni. A top3 élére pedig ismét egy Mario áll, mögötte szorosan a The Legend of Zelda ritka gyártásából származó példánya 870.000$-al, melyet a Super Mario Bros. egyik legrégebbi darabja követ 660.000$-os árcédulával.

https://leet.hu/termekek/pc/pc-komplett-gepek-konfiguraciok/

×