Linda egészen pici korától kezdve rajong a videojátékokért és a konzolokért, most pedig közel 20 éves gyűjtés után bekerül a Guinness Rekordok Könyvébe.

Ha ezeket a sorokat olvasod, akkor minden bizonnyal érdeklődsz a játékok és a játékkonzolok iránt, azt viszont majdnem teljesen biztosan állítom, hogy közel sem annyira, mint az 51 éves Linda Guillory. Az amerikai hölgy ugyanis a világ egyik legnagyobb videojáték-gyűjteményének a büszke tulajdonosa, ami akkora, hogy a napokban két Guinness rekordot is felállított vele.

Ez lett a világ „Legnagyobb játszható játékrendszerek gyűjteménye”, ami összesen 2430 játszható játékkonzolt jelent. A másik rekord ezen belül született meg, mint a „Legnagyobb LCD játékrendszerek gyűjteménye”, köszönhetően az 1599 darab képernyővel ellátott kézikonzolnak.

Sokáig azt hittem magamról, hogy valamennyi játékgépet azért ismerek, Linda gyűjteményét látva inkább szerényen behúzom a nyakam. Azt már inkább meg sem említem, hogy megvan neki az összes Amerikában megjelent eredeti Nintendo játék és az összes Game & Watch, de olyan gépek is lapulnak a polcain, mint a Galaxyan, a Man vs. Computer, a Cosmic Twinvader, az Amidar, a Star Force, a MIMIC, a Merlin, a KO Boxing, a Space Sheriff, a Dr. Smith és még egy rakás japán handheld, amiről soha még csak nem is hallottam.

Largest-collection-of-gaming-systems-record-holder-with-boxing-game-in-front-of-collection-3

 

Largest-collection-of-gaming-systems-record-attempt-and-record-holder-2

Linda elmondása szerint már 8 éves kora óta teljesen odavan a játékokért, sőt, ennek a szenvedélyének köszönheti a munkáját is. Az első játékkonzolját ugyanis törötten, működésképtelen állapotában kapta meg, amit szétszedett és meg is javított. Mivel akkoriban nem engedhették meg maguknak, hogy új játékgépeket vegyenek, sokat ő javított meg magának, később pedig emiatt vált villamosmérnökké.

Az akkori kisebb gyűjteménye viszont sajnálatos módon szinte teljesen odalett egy lakástűzben. 2003-ban, amikor a testvére éppen nála volt, a régi emlékeken merengtek, természetesen a tűzben elégett konzolokat is megemlítve – ekkor határozta el Linda, hogy újra beszerzi ezeket a gépeket. Aztán egyre csak több és több lett belőlük, így alakult ki nála a gyűjtőszenvedélye, majd mire észbe kapott már egy igen méretes kollekciója volt.

A szenvedélyében a férje is támogatta őt, aki sajnálatos módon a közelmúltban hunyt el – ő készítette az alábbi bemutató videót is, ami most már a Gunniess Rekordok hivatalos oldalát és csatornáját ékesíti:

 

Forrás és képek: Guinness World Records

https://leet.hu/xmas/

×