Hamar végezhetsz, ha követed a lépéseket.

Az alábbi módszerrel a Microsoft szervereiről elérhető Windows 11-et fogunk letölteni, mely aktiválatlan és teljesen érintetlen, hivatalos lemezkép lesz majd. A telepítés előtt bizonyosodj meg, hogy a géped teljes mértékben támogatja az új operációs rendszert. Természetesen az aktiváláshoz szükséged lesz eredeti Windows 10 kulcsra vagy elviseled az aktiválás hiányából adódó kellemetlenségeket. 

Szerezzük is be azt az .ISO fájlt!

  • Látogassunk el az uupdump.net weboldalára.
  • Keressük meg a legújabb Windows 11 Insider Preview verziót amd64 változatban, igen, akkor is ez kell neked, ha Intel processzorod van.

  • Válaszd ki a kívánt nyelvet, majd kattints a Next gombra

  • Válaszd ki a kívánt Windows változatot (Home, Pro stb.) és kattints a Next gombra

  • Válaszd ki a „Download and convert to ISO” lehetőséget és pipáld ki az Include updates részt is. Ezután kattintsa a „Create download package” lehetőségre és ekkor letöltésre kerül egy .zip fájl.
  • Bontsd ki a zip állományt, majd keresd meg a „Double-click uup_download_windows.cmd” névre hallgató futtatható cmd fájlt és kattints rá. Ekkor a Windows valószínűleg figyelmeztet majd, hogy ajjajj lehet veszélyes programmal van dolgunk. Ignoráld, futtasd le mindenképp a fájlt. Ekkor jó esetben megjelenik majd egy Powershell/parancssoros felület, ahol egy szkript szépen elvégzi a letöltögetést és megcsinálja számodra az ISO fájlt is.

  • Ha végzett, akkor majd nyomj egy 0-át a programból való kilépéshez. Ha minden jólment, akkor a kicsomagolt zip mappájában megtalálod majd az elkészült .ISO fájlt és nincs más dolgod, mint pendrive-ra másolnod. Ajánlott legalább 16 gigás pendrive beszerzése, de papíron 8GB-os példányokra is fel kell, hogy férjen a Windows 11.

Írjuk ki pendrive-ra az .ISO fájlt!

Értelemszerűen most nem sokra mennénk a Media Creation Tool használatával. Ilyenkor jöhet jól a Rufus névre hallgató kis program. Használata egyszerű, a korábban letöltött .ISO fájlt betallózzuk a Boot kiválasztása – KIVÁLASZTÁS résznél, az Eszköz résznél pedig kiválasztjuk a pendrive-unkat. A Windows 11 képfájl megadása után a program kitölti a többi opciót, nincs más dolgunk mint az INDÍTÁS gombra kattintva végigvárni a folyamatot. Ha mindent jól csináltál, akkor már bootolhatsz is be a pendrive-ról. 

Egy jó tipp telepítés utánra – Ninite.com

Sokan nem szeretik újratelepíteni a gépüket, hiszen több programot is fel kell rakni ezek után. Böngészők, ilyen-olyan kliensek és segédprogramok. Erre nyújt kiváló megoldást a ninite.com weboldala, ahol készíthetünk egy online telepítőt, úgy, hogy előre kiválaszthatjuk mely programokat szeretnénk feltelepítetni az alkalmazással.

A pipálás után kattintsunk a Get Your Ninite gombra

Egy felhasználóbarát, egyszerű felületen kell ezt megtennünk néhány rublika bepipálásával. Windows 11 telepítés után a kapott .exe fájlt futtatva automatikusan felkerülnek gépünkre a kiválasztott programok, jelentős időt megspórolva.

Fontos! Ahogy a Windows 11 .ISO neve is mutatja, ez még erősen Insider / béta verzió, így nem feltétlenül ajánlott mindennapi használatra. A tapasztalatok azt mutatják, hogy meglepően stabil már most is a rendszer, de azért még rengeteg hibába belefuthatsz majd, így ennek tudatában telepítsd majd. 

Kipróbáltad már a Windows 11-et?

https://leet.hu/termekek/pc/pc-komplett-gepek-konfiguraciok/

×