A Warzone legjobb egér és billentyűzet profijai közül néhányan beleszóltak az egér és billentyűzet vs kontroller vitába, HusKerrs pedig el is magyarázta, hogy miért gondolja úgy, ahogy.

Míg a konzol vs. PC vita egy létező dolog, addig is még a PC-s játékosok között is van egy egész input vita. Ez a vita a játéktól függően is nagyban változik. Az Overwatch-ban az egér és a billentyűzet számít a legjobb módszernek. A Fortnite-ban is a legjobb játékosok túlnyomó többsége szintén az egeret és a billentyűzetet részesíti előnyben.

A Call of Duty-ban viszont a játékosok többsége kontrollert használ.

HusKerrs egy MKB ( MKB = Mouse and Keyboard, tehát egér és billentyűzet) játékos és az egyetlen játékos a Warzone 10 legjobban kereső játékosai közül, aki nem kontrollert használ. Amikor IceManIsaac meglepő módon elárulta, hogy szerinte a kontroller jobb, HusKerrs egyetértett vele, és elmagyarázta, hogy milyen előnyt biztosít.

Tehát ahogy HusKerrs rámutat, a kontrolleres játékosok a mozgás és a közelharcok miatt vannak előnyben. Előbbi valószínűleg az analóg stickeknek köszönhető, amelyekkel igen könnyen és intuitívan mozgathatjuk a karakterünket. Az utóbbi pedig valószínűleg az aim assistnak köszönhető, ami azt jelenti, hogy a játékosok mozgás közben is képesek célkeresztet az ellenfeleken tartani – bár erről megoszlanak a vélemények.

HusKerrs még nem váltott kontrollerre, de Isaac úgy tűnik, hogy mindenképpen tervezi.

HusKerrs-nek csak egy népszerű mondás jutott az eszébe: „Ha valami még nem romlott el, nem kell megjavítani sem.”

Mégis, mind IceManIsaac, mind Husk végül is egyetért abban, hogy az MKB játékosok előnyben vannak nagyobb távolságokon. Bár tisztában vannak azzal, hogy az MKB jobb lehet a jövőbeni esport címeknél, úgy tűnik, mindketten úgy gondolják, hogy a Warzone esetében a kontroller a megfelelő megoldás.

Hogy a saját véleményemet is kifejtsem:

Sokszor látom azt, hogy a srác szinte gond nélkül lekövet még slide cancel és ugrás közben is. Ezt a legtöbb PC játékos nem tudja megcsinálni, maximum a top 1%. Aki szerint az aim assisst nem segít, annak itt a példa, hiszen több Warzone „pro” is állítja, hogy igenis van aim assisst és ezért jobb a kontroller.

Ti mit gondoltok, kontroller vagy egér és billentyűzettel jobb játszani?

https://leet.hu/termekek/pc/pc-komplett-gepek-konfiguraciok/

×